Nemzetközi foci

Capello: Ronaldo volt a legjobb, akit valaha edzettem

Ibrahimovicsról is beszélt.

Mint ismert, a jelenleg kínai szuperligában szereplő Csiangszu Szuning irányító olasz sztáredző, Fabio Capello korábban olyan kluboknál dolgozott, mint az AC Milan, a Real Madrid, a Juventus és az AS Roma.

OLVASTAD?

A Liverpool nyújt mentőövet a mellőzött a PSG-sztárnak

A 71 éves tréner a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában a brazil Ronaldót nevezte meg a legjobb játékosként, akit valaha edzett, pedig az aranylabdás csatár akkor már túl volt karrierje csúcsán.

– Ronaldo volt a legjobb, akit edzhettem, azonban én már akkor kerültem a Real Madridhoz, amikor eléggé túlsúlyos volt. Akkor kilencvenhat kilót nyomott, és megkérdeztem tőle, hogy amikor 2002-ben világbajnokságot nyert, hány kiló volt. Azt válaszolta, hogy nyolcvannégy. Én csak annyit kértem tőle, hogy próbáljon lemenni nyolcvannyolcra, ami hellyel-közzel sikerült. De ennek ellenére óriási játékos volt – idézi Capello szavait a goal.com

Capello számára a brazil Ronaldo a legjobb Fotó: Getty Images

Capello visszaemlékezett arra is, amikor Zlatan Ibrahimovic a Juventushoz került 2004-ben.

– Amikor hozzánk igazolt, egyáltalán nem lőtt jól. Mino Raiola, az ügynöke azt mondta nekem, hogy nagyon erősen tüzel, és eltöri a kapusok kezét a lövéseivel. Azt mondtam neki, hogy legfeljebb a konditerem ablakát tudja kitörni ezekkel a löketekkel. Ezt követően Zlatan elkezdett külön edzéseket folytatni, melyeket követően rengeteget fejlődött, ahogy azt a pályán mindenki láthatja még ma is.

Olvasói sztorik