Nemzetközi foci

Mourinho karácsony előtt a nyár óta ismert sorsoláson kesereg

Megint a Manchester Unitedet szomorítja az angol szövetség – a portugál tréner szerint.

Jön az év végi hajrá az angol Premier League-ben, alig jut pihenőidő a csapatoknak. Ennek kapcsán szólalt meg José Mourinho, a Manchester United menedzsere is, aki szerint csapata ismét a legkevésbé kedvezményezettek körébe került a sorsolásnál.

Olvastad már?
Ennyire érdekli Neymart az El Clásico

– Egyértelműen van egy csoport, amelynek tagjai kifejezetten kedvezményezettek a sorsolásnál, és van egy másik, amelyben azok a csapatok szerepelnek, akiket kifejezetten büntet a szövetség, míg a harmadik csoport a középút, ahová mi is szeretnénk tartozni – mondta sejtelmesen Mourinho. – Tudom, hogy mi sosem kerülhetünk a felső csoportba, de a középsőben jó lenne ott lenni.

Mourinhónak nem tetszik a karácsonyi hajrá Fotó: uefa.com

Mourinho a nehéz sorsolásra gondolt: szombat este a nyolcadik helyezett Leicesterrel idegenben, kedden hazai pályán a hatodik Burnleyvel, jövő szombaton pedig a tizenkettedik Southamptonnal találkoznak. A január elsejére eső fordulóban a jelenleg kilencedik helyezett Everton következik idegenben, míg ötödikén a másodosztályú Derby County elleni FA-Kupa mérkőzés zárja a sűrű napokat.

A tabellán második MU hátránya tizenegy pont az éllovas Manchester City mögött – utóbbi sorrendben a Bournemoth (16. helyezett), a Newcastle (18.), a Crystal Palace (14.), a Watford (10.) és a Burnley (6., FA-Kupa mérkőzés) ellen lép pályára a fent említett időszakban.

Olvasói sztorik