Nemzetközi foci

A Barcelona Madridban mutatta meg, ki az úr a LaLigában

Kellemetlen perceket szerzett ellenfelének a Real az El Clásico első félidejében, aztán jött a katalán henger.

A spanyol LaLiga 17. fordulójának utolsó játéknapját az El Clásico, azaz a Real Madrid és a Barcelona összecsapása nyitotta. Az együttesek Madridban csaptak össze.

Olvastad?
Nagy visszatérőt jelentett be a Real Madrid az El Clásico előtt

A Real kezdett aktívabban, Cristiano Ronaldo már a második percben bevette a kaput, de a játékvezető – helyes döntést hozva – les miatt nem adta meg a találatot. Inkább a Madrid volt kezdeményezőbb a folytatásban is, aztán fél óra elteltével Paulinho villant – Navas bravúrral védett. A félidő – szó szerint – csattanója Benzemáé volt: a madridi csatár percekkel a játékrész vége előtt a kapufára fejelte a labdát.

A második félidőben hengerelt a Barcelona Fotó: Javier Soriano/AFP

A második félidőből nyolc és fél perc telt el, amikor fantasztikus akciót vezetett a Barcelona: Rakiticet engedték labdát vezetni, kiugratta Sergi Robertót, aki azonnal a hosszún érkező Luis Suárez elé passzolt, az uruguayi pedig igazítás nélkül lőtt a kapuba (0-1). Nem sokkal később Ramos kevert le egy hatalmasat Suáreznek, de megúszta az esetet egy sárga lappal. Alig tíz perccel később Carvajal viszont már mehetett zuhanyozni: a földről felugorva kézzel állított meg egy kapuba tartó labdát – piros lap és tizenegyes! A büntetőt Messi értékesítette – 2-0-ra vezetett és emberelőnyben folytatta a meccset a Barcelona.

Messi két rekordot is megdöntött ezzel a találattal: 526. Barcelona-gólját szerezte, amivel az egy klubban szerzett gólok számát tekintve ő lett a top5-ligák valaha volt legeredményesebb játékosa – Gerd Müller (Bayern München) 525-ös rekordját adta át a múltnak. Ráadásul 25. gólját szerezte a Real ellen, ez is abszolút rekord.

Az utolsó percben aztán az alig egy perce beállt Vidal vette be a kaput: 3-0-ra nyert idegenben a Barcelona.

A katalán együttes továbbra is veretlen a spanyol élvonalban, 45 pontjával magabiztosan vezeti a bajnokságot 17 forduló elteltével. Az egy meccsel kevesebbet játszó Real csak negyedik, 31 ponttal.

La Liga, 17. forduló

Real Madrid – Barcelona 0-3 (0-0)

Később:

16.15: Valencia–Villarreal

18.30: Deportivo La Coruna – Celta Vigo

Kedden játszották:

Levante–Leganés 0-0

Szerdán játszották:

Real Sociedad – Sevilla 3-1

Getafe – Las Palmas 2-0

Csütörtökön játszották:

Eibar–Girona 4-1

Alavés–Málaga 1-0

Pénteken játszották:

Espanyol – Atlético Madrid 1-0

Real Betis – Athletic Bilbao 0-2

Olvasói sztorik