Nemzetközi foci

Brazil kispadot kap a BL-rekorder

Családi szálak fűzik a dél-amerikai országhoz.

A Real Madrid és az AC Milan egykori középpályása, Clarence Seedorf lesz a brazil élvonalbeli Atletico Paranaense vezetőedzője.

A 41 éves holland egy ideje már tárgyalásokat folytat az ország déli részén található Curitiba város csapatával, és már csak a részletek véglegesítése van hátra a hivatalos bejelentés előtt.

Ezt olvastad már?
Tejjel és vízzel locsolták le Mourinhót, most döntöttek a City büntetéséről

Ez lesz Seedorf harmadik vezetőedzői feladata, korábban a kínai élvonalban a Sencsen FC-t, majd az AC Milan-t irányította. Munkáját jelentősen megkönnyíti, hogy folyékonyan beszél portugálul, hiszen 2014-ben a Rio de Janeiró-i Botafogo csapatában fejezte be játékos-pályafutását, és egy brazil nőt vett feleségül.

A Suriname-ban született Seedorf két éves volt, amikor Hollandiába került, később 87 mérkőzésen szerepelt az európai ország válogatottjában. Ő az egyetlen futballista, aki három különböző klubbal nyert Bajnokok Ligáját: az Ajax, a Real Madrid és az AC Milan színeiben is ünnepelhetett.

A holland válogatott egykori klasszisa harmadszor dolgozik edzőként Fotó: Getty Images

Az Atletico Paranaense 11. lett a brazil bajokság legutóbbi idényében, az előző edző, Fabiano Soares december 4-én lemondott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik