Nemzetközi foci

El Clásico: mire menne Ronaldo nélkül a Real?

Kroos szerint mindenképpen nyerniük kell.

Cristiano Ronaldo szerdán nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, ez pedig kétségessé teszi, hogy pályára léphet-e kezdőként a szombati El Clásicón.

A portugál csatárnak a múlt héten, klubvilágbajnokság döntőjében, a Gremio elleni meccsen fájdult meg a vádlija, de mindenki azt hitte, hogy azóta felépült. A klub azonban szerdán közölte, Ronaldo a csapattól külön edzett, további részleteket viszont nem árultak el.

Ezt olvastad már?
Tizenöt toronydaru dolgozik a Puskás-stadion építésén – FOTÓK

Közelmúltbeli spekulációk szerint Zinédine Zidane vezetőedző azt tervezte, hogy április után ismét a Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema támadótrióval, tehát az úgynevezett BBC-vel kezd, de ez már igencsak kétségbe vonható.

A Real német középpályása, Toni Kroos egyébként úgy véli, mindenképpen le kell győzniük a Barcelonát a klasszikus rangadón, hogy maradjon esélyük a bajnoki címvédésre.

Sérülés hátráltatja Cristiano Ronaldót a klasszikus rangadó előtt Fotó: Getty Images

„Még mindig hosszú a szezon. Tizenegy pont a hátrányunk, egy meccsel kevesebbet játszottunk, de még mindig látótávolságon belül vannak. Hogy versenyben maradjunk, okvetlenül nyernünk kell” – vélekedett a világbajnok Kroos.

A katalánok csapatkapitánya, Andrés Iniesta éppen ellenkezőleg látja a helyzetet, szerinte nem lesz döntő jelentőségű a meccs.

„Nem mondhatjuk, hogy a La Liga aranycsatája decemberben véget ér, mert ez egyszerűen nem igaz. Az viszont igaz, hogy ha győzni tudnánk a Bernabéuban, az hatalmas lépés lenne számunkra.

Iniesta hozzátette, nem szabad megfeledkezniük az Atlético Madridról és a Valenciáról, amelyek szintén a Barcelonát üldözik.

Olvasói sztorik