Nemzetközi foci

El Clásico-álomcsapatok: Puskás is bekerült a legjobbak közé

Nagy neveket vett sorba az AS.

A spanyol AS a szombati (13 óra) Real Madrid – Barcelona mérkőzés előtt sorba vette az El Clásicók történetének legjobb játékosait, és összeállította a két klub álomcsapatait.

A Real Madrid esetében Tomás Roncero főszerkesztő szedte össze a valaha volt legjobb tizenegyet, melybe Puskás Ferenc is bekerült.

– Ágyúdörgés, így emlegették a Barcelona szurkolói az ötvenes évek végén, hatvanas évek elején Puskást. Az egyik legemlékezetesebb meccse egy 5-1-es Camp Nou-beli győzelem volt, ahol a magyar támadó mesterhármast jegyzett, illetve egy másik találkozó az 1960–1961-es szezonban, ami 5-3-as Real-sikerrel ért véget. Puskás végzetes volt a Barca számára, az 1966-os búcsújáig kínozta a csapatot. Hatalmas Pancho! – jellemeztea magyar klasszist Roncero.

Fotó: as.com

A szakíró a Casillas – Camacho, S. Ramos, Hierro – Pirri – Raúl, Zidane, Juanito – C. Ronaldo, Di Stefano, Puskás álomtizenegyet állította össze.

A Barcelona legjobbjait Santi Giménez szedte össze: Puskásékkal a V. Valdés – C. Puyol, R. Koeman, G. Piqué, D. Alves – Iniesta, Busquets, Xavi – Rivaldo, J. Cruyff, Messi álomcsapat „néz farkasszemet”.

Fotó: as.com
Olvasói sztorik