Nemzetközi foci

Dárdai zseniális extra motivációja tett csodát a Herthával

A magyar edző korábban még sohasem győzött BL-csapat otthonában.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Dárdai Pál és a Hertha BSC óriási sikert ért el a Bundesliga utolsó őszi fordulójában. A berliniek hiába játszottak a hetedik perctől emberhátrányban az RB Leipzig otthonában, 3–2-es győzelmet arattak.

Érdekesség, hogy amióta a magyar szakember ül a fővárosiak kispadján, először tudtak idegenben legyőzni BL-csapatot. A hétvégi egyébként Dárdai századik mérkőzése volt a Hertha kispadján.

Nagyon rosszul sült el a buli!
Viccnek indult, balhé lett Griezmann Twitter-fotójából

– Volt egy tervünk a lipcsei mérkőzésre, miközben magabiztosan vágtunk neki a találkozónak – magyarázta a magyar szakvezető a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – A kiállítás ugyanakkor hamar közbeszólt, ezért sok mindent újra kellett terveznünk. A Leipzig igazi minőséget képviselt, kiváló egyéniségek alkotják a keretüket. A csapatom ugyanakkor minden helyzetben erős tudott maradni, kiválóan védekeztek a srácok. Megérdemeltük a jutalmat, roppant fontos győzelmet arattunk. David Selke nagyon profi volt ma is, kifizetődött, hogy hittünk benne. Nem csak rá, hanem az egész csapatra büszke vagyok, csapatként nyerünk ma is.

A motivációról

– Óriási győzelem a mai számunkra. A találkozó előtt megígértem a srácoknak, ha nyerünk, 2018-ban választhatnak maguknak egy szabadnapot. A profik számára ez a legjobb motiváció.

Mérföldkő – írják a berliniek

A berlini szurkolók számára idén előbb jött a karácsony

Olvasói sztorik