Nemzetközi foci

Remekelt, így hat ponttal vezeti a LaLigát a Barcelona az El Clásico előtt

A Deportivo legyőzése nem jelentett komoly nehézséget a katalánoknak.

A spanyol LaLiga 16. fordulójában a Barcelona a Deportivo La Corunát fogadta. A bajnokságot vezető katalánok számára az volt a tét, hogy sikerül-e hat pontra növelni az előnyt a második Atlético Madriddal szemben.

Olvastad már?
Aubameyang szerződést hosszabbított a Dortmunddal

Nem kezdődött jól a meccs a hazaiaknak: a 23. percben Paco Alcácert sérülés miatt kellett lecserélni. Öt perccel később viszont már volt ok az ünneplésre: Messi önzetlen passzát Luis Suárez váltotta gólra. Nem sokkal később aztán Paulinho talált be (2-0), majd Suárez rabonás mozdulattal juttatta talán már gólvonal mögé a labdát, de a játékvezető nem jelzett gólt – 2-0-ra vezetett a Barcelona.

Sima győzelemmel hangolt az El Clásicóra a Barcelona Fotó: Javier Soriano/AFP

A második félidőből mindössze 83 másodperc telt el, de Suárez máris meglőtte saját második, csapata harmadik találatát. Magabiztosan játszott a Barca, majd Messi tizenegyesével négyre is növelhette volna előnyét, de az argentin klasszis nem tudott túljárni Ruben kapus eszén. Paulinho viszont betalált, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

A Barcelona 42 pontos a bajnokságban, és magabiztos előnnyel várja a szombati, Real Madrid elleni El Clásicót – legnagyobb riválisa egy meccsel kevesebbet játszott, és 31 ponttal csak a negyedik.

La Liga, 16. forduló:

Girona–Getafe 1-0 (1-0)

Celta Vigo – Villarreal 0-1 (0-1)

Las Palmas – Espanyol 2-2 (0-2)

Barcelona – Deportivo La Coruna 4-0 (2-0)

Szombaton játszották:

Athletic Bilbao – Real Sociedad 0-0

Eibar–Valencia 2-1

Atlético Madrid – Alavés 1-0

Pénteken játszották:

Sevilla–Levante 0-0

Hétfőn játsszák:

21 óra: Málaga-Real Betis

Későbbre halasztották:

Leganés – Real Madrid

Olvasói sztorik