Nemzetközi foci

Vb-résztvevő válogatott kispadján köthet ki Scolari

„Igaz a hír, valóban kapcsolatba léptek velem.”

Luiz Felipe Scolari is esélyes a világbajnoki résztvevő ausztrál válogatott szövetségi kapitány posztjára.

– Igaz a hír, valóban kapcsolatba léptek velem – erősítette meg brazil újságok információját Scolari. Hozzátette: az ő neve is ott van az ausztrál szövetség jelöltjei között.

A 69 éves brazil szakember honfitársait irányítva 2002-ben megnyerte a vb-t, míg két évvel később Portugáliával döntőt játszott az Európa-bajnokságon. Utóbbi csapat élén a 2006-os vb-t a negyedik helyen zárta. Scolari az elmúlt három évben a kínai Kuangcsou Evergrande vezetőedzője volt, ám nem hosszabbította meg szerződését, amely november végén lejárt. A trénerrel kapcsolatban – aki kizárta annak a lehetőségét, hogy visszatérjen Brazíliába – akkor olyan hírek láttak napvilágot, hogy szívesen irányítana egy válogatottat a jövő évi oroszországi világbajnokságon.

Ezt olvastad már?
Frappáns választ küldött a DAC a „szlovákfaluzó” Hemingwaynek – FOTÓ

Ange Postecoglou, az ausztrálok korábbi szövetségi kapitánya családi okokra hivatkozva azt követően mondott le, hogy csapatát kijuttatta a vb-re. A tréner utódját kereső ausztrálok azóta már érdeklődtek az argentin Juan Antonio Pizzinél is, a chilei válogatottat elhagyó szakember azonban november végén a szintén vb-résztvevő szaúdi együtteshez szerződött.

Múlt héten Jürgen Klinsmann – akit tavaly novemberben menesztettek az amerikai szövetségi kapitányi posztról – jelezte, hogy szívesen irányítaná az ausztrál csapatot, és helyi sajtóértesülések szerint egy közeli barátján keresztül puhatolózásokba kezdett.

A jövő évi, oroszországi vb-n az ausztrálok Dániával, Franciaországgal és Peruval szerepelnek a C csoportban.

Fotó: AFP
Olvasói sztorik