Nemzetközi foci

Ennyi pénzért fociznak a németek a vb-n

Összejön a címvédés?

A német labdarúgó-válogatott játékosai fejenként 350 ezer euró, vagyis hozzávetőleg 110 millió forint prémiumot kapnak, amennyiben jövő nyáron megvédik címüket az oroszországi világbajnokságon.

– A játékosainknak nagy motivációt jelent, hogy a német labdarúgás történetében először kétszer egymás után világbajnokok legyenek – mondta Reinhard Grindel, a német szövetség elnöke. Hozzátette: a címvédés olyan dicsőséget jelentene, amely megérdemel egy különleges prémiumot.


A FŐNÖK

Cristiano Ronaldo kiadta a parancsot, kit kell leigazolni

A német szövetség szerdai közleménye emlékeztet arra, hogy 2014-ben 300 ezer eurót kaptak a vb-aranyérmes játékosok – írja az MTI. A sikeres selejtező után kifizetett prémiummal együtt így összesen 11,16 millió eurót utalt át a szövetség a főszereplőknek.

A németek – akik a vb-n a Koreai Köztársasággal, Mexikóval és Svédországgal kerültek az F csoportba – csak akkor kapnak prémiumot, ha bejutnak legalább a nyolc közé. A negyeddöntős szereplés 75 ezer eurót jelent fejenként, az elődöntőbe jutás 125 ezer eurót. Abban az esetben, ha harmadik helyen végeznek, 150 ezer eurót kapnak, ha július 15-én Moszkvában döntőt játszanak – és ott kikapnak -, akkor pedig 200 ezer eurót.

Kroos és bandája címvédőként utazik Oroszországba Fotó: Peter Lous/Soccrates/Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik