Nemzetközi foci

Megtalálta a helyét Európa egyik legnagyobb vándormadara

Minden úgy alakult a szezonban, ahogy Nicklas Bendtner tervezte.

Korábban nem elsősorban a góljairól, inkább különc viselkedéséről és folyamatos csapatváltásairól vált ismertté Nicklas Bendtner, a dánok 79-szeres válogatott támadója. Ez az éve azonban kiválóan sikerült: márciusban szerződött a Rosenborghoz, amellyel norvég bajnok lett, 19 találatával pedig a gólkirályi címet is megszerezte. Az Arsenal, a Birmingham City, a Sunderland, a Juventus, a Wolfsburg és a Nottingham Forest korábbi játékosa az Instagram-oldalán értékelt.

– Itt ülök, és azon gondolkozom, hogyan tudnám leírni a szezonomat. Talán ez volt az első alkalom a pályafutásomban, amikor minden úgy alakult, ahogyan reméltem és terveztem. Most először nem kell semmi más miatt aggódnom, csak élvezni a pillanatot és felkészülni a vám váró feladatokra. Azért, hogy ilyen messzire juthattam el március óta, nagy hálával tartozom a Rosenborgnak, a csapatomnak, az edzőimnek, a szurkolóknak, és mindenki másnak a színfalak mögött – fogalmazott a 29 éves dán támadó.

Sat here thinking about how to describe my season. Guess it's been the first time in my career that all went as I had hoped and planned. Actually, it's the first time I don't have to worry about anything else than enjoying the moment and preparing for the challenges ahead. For getting this far since the reboot in March I owe a big “thank you” to Rosenborg. To my team, my coaches, the fans and everyone behind the scenes. Returning home. At least it felt that way for me when I heard the whole of Copenhagen's Parken singing my name, sensing them stand up from their seats to greet me welcome back is probably the most insane feeling I have ever had in my life of football. To be a part of securing Denmark a place at the World Cup and even get to score a goal in a decisive match was a very important way for me to show my gratitude to my fellow contrymen. Many have been on this journey with me, just a few of you know what it's been like. One thing is certain: I'm not going away, I'm not done, I'm going to keep pushing forward. Lord out

Nicklas Bendtner (@bendtner14) által megosztott bejegyzés, 2017. Dec 11., 06:10 PST

Olvasói sztorik