Nemzetközi foci

Koman gólpasszt adott, kétgólos előny sem volt elég Kalmáréknak

Ismét nem tudott nyerni a DAC.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A török másodosztályú Adanasport 2-2-es döntetlent játszott az Elazigspor játékosaival. A hazaiaknál Koman Vladimir végig a pályán volt, az 52. percben gólpasszt adott.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a sérült Megyeri Balázst és Pintér Ádámot is nélkülöző Greuther Fürth 1-0-ra nyert a Heidenheim ellen a német Bundesliga 2 17. fordulójában. Aszombati találkozót a svéd-magyar Richard Magyar találata döntötte el.

Döntetlennel vonulhat téli pihenőre a szlovák élvonalban vitézkedő Dunaszerdahely, a Zlate Moravce elleni találkozó 3-3-as eredménnyel ért véget. A DAC kétszer is vezetett két góllal, végül be kellett érniük az egy ponttal. Vida Kristopher végigjátszotta a bajnokit, Kalmár Zsolt 73 percet töltött a pályán, Mervó Bencét nem cserélte be Marco Rossi.

A francia másodosztályban Bese Barnabás csapata, a Le Havre nem tudott pontot szerezni a közvetlen rivális otthonában, az Ajaccio 1-0-ra nyert szombaton. A magyar védő 81 percet töltött a pályán.

Gulácsi Péterék ikszeltek a német élvonalban, részletek és VIDEÓ a Mainz elleni mérkőzésről ITT. Kétgólos hátrányból mentett pontot az osztrák Bundesligában a Rapid Wien, a Mattersburg ellen bajnoki így 2-2-es döntetlennel ért véget. A vendégeknél Varga Barnabás nem volt keretben, a hazaiaknál Szántó Tamás a kispadról figyelhette az eseményeket.

A skót másodosztályban László Csaba csapata, a Dundee United 2-0-ra nyert a Morton vendégeként. A Dundee vezeti a tabellát. A belga Genknél ezúttal sem volt keretben Köteles László, a hazaiak 1-1-es döntetlent játszottak az Eupennel. A francia élvonalbeli Dijon 4-0-s vereséget szenvedett Guingamp vendégeként, Lang Ádám kispados volt.

Lengyelországban elmaradt a „magyaros” összecsapás, hiszen Nagy Dominik a Legia Warszawa, míg Kecskés Ákos a Termalica keretéből maradt ki. A varsóiak 3-0-s győzelmet arattak odahaza.

Olvasói sztorik