Nemzetközi foci

Tovább sír a Fradi-vezérkar az MLSZ-büntetés miatt

Kubatov kijelentette, harmadszor is fellebbeznek.

A Ferencváros vezetői, Kubatov Gábor és Orosz Pál értetlenül állt a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottságának döntése előtt, amely hárommillióról tízmillió forintra súlyosbította a klub pénzbüntetését a Debrecen elleni bajnokin történt késelés és rendbontás miatt, valamint helybenhagyta a három meccsre szóló szektorbezárásokat – olvasható az m4sport.hu-n az M4 Sport Sport7fő című műsorában elhangzott interjú.

Ezt olvastad már?
Történelmi tett kapujában a Real Madrid

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elmondta, nagyon meglepődtek a másodfokú határozaton, mivel a klub jogászai tényekkel alátámasztott fellebbezést nyújtottak be. Orosz Pál hozzátette, tavasszal éppen Csányi Sándor MLSZ-elnök fogalmazott úgy, hogy szeretnék, ha nem lenne kötelező a személyazonosság ellenőrzése a mérkőzésekre való belépéskor.

– Ezzel szemben a fellebbviteli bizottság mostani határozatban többek között arra hivatkozva emelték meg háromszorosára a büntetésünket az eredetihez képest, hogy gyengítettünk a beléptetés szigorúságán – mondta Orosz.

Kubatov (balra) és Orosz (középen) nem értenek egyet a büntetéssel Fotó: fradi.hu

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a műsorban úgy fogalmazott, hogy még így is a Fradinál van a legszigorúbb beléptetés, még azoknak a szurkolóknak is ellenőrzik a személyi igazolványát és szurkolói kártyáját, akik nem vénaszkennerrel lépnek be a stadionba. A sportvezető szerint ennek köszönhető, hogy sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőket.

– Nem vitatjuk, hogy büntetést érdemlünk, mert ami történt a stadionunkban, az nem elfogadható. Csak azt gondoltuk, hogy ha van egy olyan klub, amelyik mindent megtesz a beazonosítás érdekében, együttműködik a rendőrséggel, akkor az jót tesz a labdarúgásnak. A klub együttműködött, beazonosította ezeket az embereket, felfüggesztette a szurkolói kártyájukat, mégis ilyen erős büntetést kaptunk – véli az elnök.

Nem áll el a klub a szurkolókkal való megállapodástól Fotó: MTI

A biztonsági szolgálat visszavonásával kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta, minden ember mellé nem lehet biztonsági őrt állítani.

– A Pentagont is nagyon védik, mégis beleszállt egyszer egy repülő. Mindenre nem lehet felkészülni. Volt egy megállapodásunk, minden szurkoló megértette, aki most jött a stadionba, hogy nem lehet a stadionon belül sem verbális, sem fizikai erőszakot alkalmazni, mégis megtörtént ez. Azt látom, hogy a szurkolói csoport vezetői is csalódottak amiatt, hogy volt néhány ember, aki ezt az egyezséget felrúgta, és most néhány ezren szenvedünk amiatt, hogy 50 ember nem tudott viselkedni.

Orosz Pál hozzátette, a klub nem szeretne elállni a szurkolókkal történt megállapodástól, Kubatov pedig kijelentette, a Ferencváros kihasználja a harmadik fellebbezési fórumot is.

Olvasói sztorik