Nemzetközi foci

Neymar a Real Madridban? Suárez ebben a témában is megszólalt

A Marcanak adott exkluzív interjút a Barcelona csatára.

Exkluzív interjút készített a Marca az FC Barcelona uruguayi ászával, Luis Suárezzel, aki elárulta, míg a pályán harcos, vitatkozó játékosnak tűnhet, addig a magánéletben csendes, mosolygós fickó, akinek nagyon jó a természete.

Jól döntött Neymar a távozással?

– Neymar felnőtt férfi, maximálisan tudatában volt annak, milyen elhatározást hoz nyáron. Biztos, hogy számára is fájdalmas döntés volt, hiszen kiválóan érezte magát Barcelonában. Ugyanakkor mindenkinek el kell fogadni, hogy új kihívásokra vágyott.

Máris változtattak!
Összevissza időpontokban fociznak majd a 2018-as vb-n

Neymar a Real Madridban?

– Nem hiszem, hogy valaha összejön az üzlet. Tudom, mit szeret Neymar, egyszerűen imádta a Barcát és a csapattársait. Ezek után nem tudom őt elképzelni Real-játékosként.

A Real Madrid gyengélkedéséről

– Minden csapat életében vannak hullámvölgyek. Sokat lőnek kapura, csupán a gólszerzéssel állnak hadilábon. Nem szabad őket leírni és nem adhatunk nekik több előnyt a LaLigában.

Ernesto Valverde ebben hozott újat

– Valverde olyan edző, aki nagyon bízik minden egyes játékosában. Sok minden nem változott Luis Enrique távozása után, de minden mester másféle edzés-munkában, illetve meccselési szisztémában hisz.

Ő lehet az új Barca-csillag

– Ousmané Dembélé nem volt szerencsés, hiszen nagyon hamar megsérült. Ha újra egészséges lesz, biztos vagyok abban, hogy sok embert meglep még.

Az állandó kihívásokról

– 2018-ban mindent szeretnék megnyerni a Barcelonával, mjad Uruguayjal minél jobban szerepelni az oroszországi világbajnokságon – ezek a céljaim. Nagyon önkritikus vagyok, rosszul érzem magam, amikor nem megy a gólszerzés. Persze a legfontosabb, hogy a csapat hasznára tudjak lenni. Akkor vagyok a legbosszúsabb, ha nem tudok segíteni a Barcelonán.

Ilyen vébét vár Suárez

– Több nemzeti együttes is jó eséllyel pályázik a vb-győzelemre. Szerintem nagyszerű és emlékezetes torna elé nézünk.

Luis Suárez mindent bezsebelne a Barcelonával Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik