Nemzetközi foci

Az edzőlegenda nem kér az olasz válogatottból

Megkeresték, kosarat adott…

Carlo Ancelotti azt mondta, bár az Olasz Labdarúgó Szövetség megkereste a megüresedett szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, ő továbbra is inkább klubszinten akar dolgozni.

A Bayern Münchentől szeptemberben menesztett olasz szakember ugyanakkor hozzátette, nagy megtiszteltetés számára, hogy rá gondoltak – írja az MTI. A poszt azután üresedett meg, hogy a sikertelen világbajnoki kvalifikáció után a szövetség megvált Gian Piero Venturától.

UPSZ
Gorriarán-kötény: embert így még nem vertek át – VIDEÓ

– Teljesen másfajta munka lenne – mondta a kapitányi tevékenységről Ancelotti. – Én továbbra is klubedző akarok lenni. Élvezem, hogy minden nap edzést tartok és dolgozom.

Hozzátette: az olasz futballnak vannak gondjai, de nem gondolja azt, hogy ezeket ő egyedül meg tudná oldani.

Megkeresték, nem vállalta… Fotó: Getty Images

– Az egész rendszert kell megváltoztatni. Konfliktus van a szövetség és a klubok között. A szövetségnek nyomást kell gyakorolnia a klubokra, hogy fejlődjön a rendszer – fogalmazott a Rai csatornának nyilatkozva.

Az 58 éves Ancelotti Európa egyik legeredményesebb futballtrénere, az AC Milannal és Real Madriddal is megnyerte a Bajnokok Ligáját, emellett csapataival bajnoki címeket szerzett Olaszországban, Angliában, Franciaországban és Németországban.

Olvasói sztorik