Nemzetközi foci

Pontokat és alapembereket veszített a Real Bilbaóban

Cristiano Ronaldóék nem tudták kihasználni a Barcelona botlását. Sergio Ramosnak villant a piros.

A spanyol bajnokságban öt meccs óta nyeretlen, a hétközi kupában pedig a harmadosztályú Formentera ellen kizúgó Athletic Bilbaóhoz látogatott a Real Madrid. A királyi gárda már kapott egy jó hírt a szombati nap folyamán, hiszen a Barcelona csak 2-2-re végzett otthon a Celta Vigo ellen, így egy győzelem esetén hat pontra csökkent volna a hátrány.

Na már megint…
Lazovics hatalmas fetrengéssel került ismét a középpontba – VIDEÓ

Remek iramban kezdődött a mérkőzés, az első nagyobb helyzet Karim Benzema előtt adódott, de a francia csatár lövése levágódott a kapufáról. Pár perccel később Keylor Navasnak is adódott munkája Aduriz fejesénél, majd Kepa Arrizabalaga – aki állítólag már megegyezett a királyi gárdával és télen átigazol – is nagyot nyújtózott Cristiano Ronaldo kísérleténél. A félidő vége felé még a portugál zseni veszélyeztetett, valamint Varane fejese okozott gondot a hazaiaknak, de gól nem született.

A szünet után is többnyire Zinédine Zidane csapata diktálta a tempót, a Bilbao kontrákra játszott, ezeknél pedig többször meg is zavarodott a Real-védelem. A hazaiak egy szélről érkező beadás után tizenegyest reklamáltak, Raúl García tűnt el Sergio Ramos mellett, de Mateu Lahoz sípja néma maradt.

Modric sem tudott segíteni a gólszerzésben Fotó: ANDER GILLENEA / AFP

Cristiano Ronaldo lövése Isco passza után centikkel kerülte el a bal alsót a hajrában, talán még a kapufát is érintette a labda. A 86. percben megfogyatkozott a Real, a maszkban játszó Sergio Ramos tette ki a könyökét a levegőben, ezért megkapta a második sárgáját, így Casemiro és Dani Carvajal mellett – mindkettőnek kigyűlt az öt sárga lapja – a spanyol védő is kihagyja a Sevilla elleni következő bajnokit.

Gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó, így a Real Madrid nem tudta kihasználni a Barcelona botlását, amely nyolc ponttal szerzett többet eddig.

A maszkos Ramos idő előtt mehetett az öltözőbe Fotó: ANDER GILLENEA / AFP
Olvasói sztorik