Nemzetközi foci bajnokok ligája

A világbajnok Xabi Alonso szerint kár lenne leírni a Real Madridot

A spanyol aranycsata még aligha lefutott ügy.

Hat hónapja hagyott fel a profi labdarúgással Xabi Alonso, aki 2009 és 2014 között erősítette a Real Madridot. A Marcának adott interjújában elárulta: Zidane-t hatalmas elmének tartja, szerinte nagy dolog, hogy a madridiak meg tudták védeni címüket a Bajnokok Ligájában, és nem érti, miért veszi körül pesszimista közeg a klubot.

Ronaldóról

– Biztos vagyok abban, hogy a fontos és meghatározó pillanatokban mindig számíthat majd rá a Real Madrid. Gólokat fog lőni és címekre vezeti idén is a csapatát.

Micsoda lehetőség!
Storck topcsapat kispadját veheti át

Hova ez az optimizmus?

– Pozitívan tekintek a szezonra, hiszen a Real Madrid keretét kiváló játékosok alkotják. A Barcelona legutóbb két pontot veszített el, még idén jönnek a Bernabéuba. A szezon második felében sok változás történhet, újra nyílt lehet a csata az élmenők között.

Vb-címre törnek a spanyolok?

Xabi Alonso azt is elárulta: csak kisfiával hajlandó focizni, a Freiburg elleni búcsúmeccse óta semmilyen találkozót nem játszott. Mivel sok szabadideje van, ezért mostanában többet fut és teniszezek, de persze a lehető legtöbb időt családjával tölti. A korábbi játékos szívesen néz meccseket tévében, és azt is kiemelte: válogatott szinten jelenleg szerinte nincs jobb csapat a spanyoloknál.

– A németek rendben vannak, a brazilok is jók, de nincs jobb a spanyoloknál.

Xabi Alonso nem félti a Real Madridot Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik