Nemzetközi foci

Wenger miatt nem lett Griezmann az Arsenal játékosa

A francia menedzser inkább mást választott.

Furcsa sztorit mesélt el önéletrajzi könyvében az Atlético Madrid francia klasszisa, Antoine Griezmann. Napjaink egyik legkeresettebb futballistája elárulta, hogy 2013-ban arra várt, hogy az Arsenalhoz igazolhasson, Arséne Wenger menedzser választása azonban másra esett.

– Jól ment a játék, és akkoriban sok klubnál felmerült a nevem. Amikor meghallottam, hogy az Arsenal is érdeklődik, csak az foglalkoztatott, hogy az Ágyúsoknál folytassam. Csak vártam, vártam, de nem történt semmi. Néhány órával az átigazolási piac zárása előtt közölték, hogy mégsem tesznek értem ajánlatot. Később egyébként újra megkeresték az ügynökömet, de mondtam neki, hogy azok után, amit velünk tettek, meg sem akarom hallgatni őket.
– emlékezett vissza Griezmann, aki akkoriban a Real Sociedadban szerepelt, és aki egy évvel később az Atlético Madridhoz került, ahol azóta a világ egyik legjobbja lett.

Wenger Griezmann helyett Yaya Sanogót választotta, akit ingyen igazolt le az Auxerre csapatától, és akinek 11 mérkőzés jutott az Arsenal mezében, mielőtt négyszer is kölcsön adták.

Wengernek nem kellett Griezmann Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik