Nemzetközi foci

Szokatlan időpontban rendezik a Serie A szuperrangadóját

A listavezető Napoli és az elmúlt hat évben bajnok Juventus péntek este csap össze.

A listavezető Napoli és az elmúlt hat évben bajnok Juventus péntek esti rangadója emelkedik ki az olasz bajnokság 15. fordulójának programjából. A szokatlan pénteki időpontot az indokolja, hogy jövő héten mindkét együttes pályára lép a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

Ezt olvastad már?
Real: megvan a megegyezés, jön a rivális alapembere

A bajnokságban még veretlen nápolyiak jelenleg négypontos előnyben vannak riválisukhoz képest, melyet a szintén vereség nélkül álló Internazionale is megelőz a tabellán. Christian Maggio, a Napoli védője bízik a hazai sikerben, ugyanis szerinte a Juventus gondban van ebben a szezonban.

– Kár lenne ezt tagadni, de az is igaz, hogy a Juvénak ugyanúgy hét élete van, mint a macskáknak – fogalmazott a játékos.

Hozzátette, ez a mérkőzés „más, mint a többi”, és reméli, a szurkolókkal együtt ünnepelhetnek a találkozó végén.

Fotó: Getty Images

A Juventusnak az elmúlt tíz évben nem ment jól Nápolyban: a legutóbbi tíz ott lejátszott bajnoki mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, még 2015 januárjában. A maradék kilenc összecsapásból hatszor a Napoli örülhetett.

A tabella első öt helyezettje közül a negyedik Roma – amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – a forduló nyitómeccsén, ugyancsak pénteken az újonc SPAL-t fogadja, s toronymagas esélyese a találkozónak. A második Inter ugyancsak hazai közönség előtt lép pályára: ellenfele a középmezőnybe tartozó Chievo lesz vasárnap. Az ötödik Lazióra nehéz feladat vár, ugyanis ahhoz a Sampdoriához látogat, amely hazai pályán mind a hat bajnoki mérkőzését megnyerte – legutóbb a Juventust verte 3-2-re. Nagy Ádám csapata, a nyolcadik Bologna a Cagliarit fogadja.

Serie A, 15. forduló:

Péntek,
18.30:
AS Roma–SPAL
20.45: Napoli–Juventus
Szombat,
20.45:
Torino–Atalanta
Vasárnap,
12.30:
Benevento–AC Milan
15.00: Bologna–Cagliari
15.00: Fiorentina–Sassuolo
15.00: Internazionale–Chievo
20.45: Sampdoria–Lazio
Hétfő,
19.00:
Crotone-Udinese
21.00: Verona-Genoa

Olvasói sztorik