Nemzetközi foci

Zinédine Zidane a Real Madrid-égés után: ez volt a terv

Mi?!

Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid hazai pályán csak 2-2-es döntetlent játszott a harmadosztályú Fuenlabradával a spanyol Király Kupa negyedik fordulójának visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel jutott a nyolcaddöntőbe.

Olvastad már?
Pogba kitiltotta a házából válogatott csapattársát

A mérkőzésre kilátogató Real-szurkolók aligha számítottak ilyen eredményre, nem úgy a csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane.

– A legfontosabb, hogy továbbjutottunk. A második félidőben jobbak voltunk, mint az első negyvenöt percben. Ez volt a terv. Örülök, hiszen nem volt könnyű dolgunk, nem volt egyszerű továbbjutni. A Fuenlabrada kiválóan játszott, főleg az elejét nyomta meg nagyon. A játékosaim főleg a második félidőben dolgoztak remekül. Jobb is lehetett volna, hiszen mi vagyunk a Real Madrid, de több labdarúgónkon is látszik a játékhiány. A szurkolók főleg a végén láthatták harcolni a csapatot, és néhány új arc is bemutatkozott. Ez a csapat nem szokott még össze. A második félidővel tényleg elégedett vagyok. Felálltunk és bejutottunk a legjobb tizenhat közé, továbbjutottunk, ez volt a cél.

Bale visszatért Fotó: Burak Akbulut/AFP

A francia szakember a visszatérő játékosokról, Keylor Navasról, Gareth Bale-ről és Mateo Kovacicról is szót ejtett.

– Nagyon örülök Garethnek, Keylornak és Mateónak, hiszen már egy jó ideje kényszerpihenőn voltak. Kulcsjátékosok, és úgy tűnik, a következő meccsekre immár készen állnak. Keylor remekül tette a dolgát, nem hiszem, hogy az első gólnál volt jobb megoldása – mondta a 25 méterről a feje fölé gólt kapó kapusáról Zidane.

Olvasói sztorik