Nemzetközi foci

„Nagyon fáj” – megszólalt a menesztett Montella

Elismerte, hogy nem járt sikerrel az AC Milan élén.

Az AC Milan vezetői hétfőn menesztették Vincenzo Montellát a vezetőedzői posztról és helyére Gennaro Gattusót nevezték ki.

Ezt olvastad már?
Gattuso veszi át az AC Milan irányítását – hivatalos

„Nagyon fáj, hogy el kell hagynom az AC Milant. Mindig a legtöbbet adtam a klubnak, ami tőlem telik, de elfogadnom a döntést, ami ma született. Szeretnék köszönetet mondani a játékosoknak és a szurkolóknak azokért a gyönyörű pillanatokért, amelyeket közösen éltünk meg. Remélem, a csapat visszatér a csúcsra. Nyilvánvaló, hogy nem jártam sikerrel, de továbbra is szurkolok a klubnak” – írta Montella a közösségi oldalán.

Az edzőváltás mát hetek óta a levegőben lógott a piros-feketéknél, miután a nyáron 200 millió euróból megerősített csapat a bajnokságban bukdácsol, mindegyik rangadóján kikapott, és már most elveszítette szinte minden esélyét arra, hogy a dobogóért harcoljon.

Montella utolsó dobása a Torino elleni vasárnapi 0-0 volt, amely után az együttes a hetedik helyen áll, 18 ponttal elmaradva az éllovas Napolitól.

Nagyon csalódott a távozó edző Fotó: Europress/AFP

A fiatal tréner tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, s a legutóbbi szezonban a hatodik helyen zárt az alapvetően tehetséges fiatalokból álló gárdával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik