Nemzetközi foci

Keményen megbüntették a DAC-ot a csodálatos magyar színekért

Milliós nagyságrendű bírság az ítélet.

A Sportolunk.sk beszámolójából kiderül, hogy lezárult a DAC Dunaszerdahely – Slovan Bratislava mérkőzés vizsgálata, súlyos pénzbüntetést kapott a szerdahelyi klub.

Mintha bajnokságot nyert volna!
Látni kell, hogy fogadták a csapatot a szurkolók – VIDEÓ

Mint ismert, a szövetség Fegyelmi Bizottsága azért indított eljárást a klub ellen, mert a szurkolók magyar színekkel borították be a B-közép lelátóját. A szövetség a meghallgatások és a begyűjtött információk alapján szurkolói kihágás miatt 4500 eurós, azaz majd’ másfél millió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a DAC-ot és további biztonsági intézkedéseket rendelt el. A szövetség beszámolója szerint a jövőben a klub képviselőinek egyeztetni kell a fanklubokkal, hogy hasonló eset ne történhessen, ugyanis ezúttal a klub képviselőinek tudomásuk volt a készülő koreográfiáról, de nem lépetek közbe.

– A Fegyelmi Bizottság figyelembe vette a koreográfia nagyságát, amely egy egész lelátót lefedett. A klub képviselői pedig ismerték a tervezett koreót és jóváhagyták ezt – nyilatkozta Miroslav Vlk, a fegyelmi bizottság elnöke. A szövetség szerint megsértették a Szlovák Labdarúgó-szövetség előírásait, miszerint tilos bármilyen politikai, nemzetiségi és vallási szimbólumok használata.

Olvasói sztorik