Nemzetközi foci

„Ez felháborító” – reakciók a Barca meg nem adott gólja után

Jordi Alba nem fogta vissza magát, az edző viszont sportszerű volt.

A listavezető FC Barcelona 1-1-et játszott az ugyancsak veretlen Valenciával a spanyol élvonal vasárnapi rangadóján. A katalánok nyerhettek volna, ha Lionel Messi szabályos gólját megadja a játékvezető az első félidőben.

Ezt olvastad már?
Mbappé azt hitte, még mindig a Monaco játékosa – VIDEÓ

A meccs után Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője kijelentette, a bírón kívül mindenki látta, hogy a labda bent volt a kapuban, de emlékeztetett rá, hogy a közelmúltban Gerard Deulofeu erősen véleményes gólt szerzett a Málaga ellen. Az október 21-én rendezett találkozón a labda az alapvonalon túlra kanyarodott a találat előtt.

– Egyetérthetünk abban, hogy ez tisztán gól volt. Nemrégiben előnyünk származott egy döntésből, a maiből pedig hátrányunk, mert a partjelző rossz pozícióban volt. Még mindig arról beszélünk, hogy gól volt, vagy sem, pedig mindannyian láttuk. Senki nem tudja, mi történt volna, ha megadják. Mi vezettünk volna, ami nagy előnyt jelent – nyilatkozta a szakvezető.

A Barcelona egyetlen – megadott – gólját szerző Jordi Alba nem volt ilyen visszafogott, amikor a találkozó után megszólalt.

– A játékvezető óriási hibát vétett. A pálya közepén voltam, és még onnan is láttam, hogy a labda bemegy! Ez felháborító. Ugyanez történt az előző szezonban a Real Betis ellen, és ki tudja, nem akkor veszítettük-e el a bajnoki címet? Az nem lehet, hogy a labda három méterrel bemegy, és a játékvezető nem ítél gólt. Ezt látni kell! Természetesen a videótechnológia segítene az ilyen helyzetekben – mondta Jordi Alba, aki öt évvel ezelőtt éppen Valenciából igazolt a katalánokhoz, ezért vasárnap is alaposan kifütyülték.

A Barcelona csapatkapitánya, Andrés Iniesta úgy véli, hogy a La Ligában a lehető leghamarabb be kell vezetni a gólvonal-technológiát.

– Nyilvánvaló, hogy gól volt, mindenki mondta, még a kapus testbeszédéből is látszott. A világon mindenki látta, csak pont azok nem, akiknek látniuk kellett volna. A videótechnológia lenne a legjobb megoldás, kétségtelen, hogy a futballnak szüksége van rá.

Csak egy gól után örülhettek vasárnap a katalánok Fotó: Getty Images

Sergio Busquets, a katalánok középpályása emlékeztetett rá, sok olyan helyzet van, amit a videó segítségével sem lehet egyértelműen eldönteni.

– Bízom benne, hogy az ehhez hasonlókban azért segítene. Ez egy olyan fejlődési állomás, amelyre szükségünk van, és nemcsak a mostani gól miatt.

Hozzátette: a spanyol élvonalban a világ legjobbjai játszanak, a liga a világ legerősebb bajnoksága, így megérdemli, hogy a legjobb technikát alkalmazzák benne. A La Ligában a következő idénytől alkalmazzák majd a videóbíró-technológiát, melyet a Bundesligában és a Serie A-ban már használnak.

Az éllovas Barcelona a 13. fordulót követően megőrizte a négypontos különbséget a második helyen álló Valenciával szemben, a harmadik Atlético Madriddal és a negyedik Real Madriddal szemben viszont nyolc pontra csökkent az előnye.

Olvasói sztorik