Nemzetközi foci

Újabb vébécsapat maradt edző nélkül

A kijutás után lemondott az ausztrál kapitány.
A jövő nyári, oroszországi világbajnokságra kijutott válogatottak közül Ausztrália mellett Szaúd-Arábiának sincs edzője jelenleg.

Lemondott Ange Postecoglou, az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya, annak ellenére, hogy csapatával ismét kijutott a világbajnokságra.

– Igazából már a mérkőzés után meghoztam a döntésemet – utalt a Honduras elleni interkontinentális pótselejtező múlt szerdai, hazai visszavágójára.

Hozzátette: a 3-1-es győzelem, valamint a kijutás után egy órával az ausztrál szövetség vezetője, David Gallop még meggyőzte őt döntése megváltoztatásáról, valamint a folytatásról.

– Aztán eltelt egy újabb óra, és én megint távozni akartam. Aztán öt sörrel később már azt sem tudtam, hol vagyok – mondta a görög származású szakember.

– Hosszú gondolkodás és lelki viaskodás után úgy döntöttem, hogy ez az utazás számomra véget ért. Mint sokszor mondtam, ez volt a legnagyobb megtiszteltetés életemben, és talán nem olyan véget ért, amit eleinte elképzeltem, de tudom, hogy ez a megfelelő időpont számomra és a megfelelő döntés – nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón.

Ezt olvastad már?
Megdöbbentő bejelentés: súlyos beteg a Sevilla edzője

A most 52 éves Postecoglou 2013-ban lett az ausztrálok kapitánya, és a következő esztendőben már a világbajnokságon irányíthatta csapatát. Tavaly megnyerték az Ázsia Kupát, és a jövő évi, oroszországi vébére is kijutottak.

David Gallop, az ausztrália szövetség elnöke elmondta, csalódott a döntés miatt, de hálás az edző munkájáért.

– Nagyon csalódott vagyok, hogy nem lesz velünk Oroszországban. Még mindig kissé zavarban vagyok, de egyetértek vele, hogy az ember néha eléri azt a pontot, amikor tudja, valami újat kellene csinálnia. Az ausztrál foci minden tagja nevében köszönetet mondok Angénak az elmúlt négy évért – mondta az elnök.

A hírek szerint az edző kapcsolatai megromlottak a szövetség vezetőivel, és ellentétes álláspontot képviseltek az ausztrál labdarúgás jövőjével kapcsolatban. Már korábban is jelezte, hogy szeretne egy komoly európai csapatot irányítani, amit most is elismert.

Távozott a sikerkapitány Fotó: Getty Images

– Szeretnék külföldön dolgozni, nagyon szívesen tevékenykednék a klubfutballban, ami napról napra működik. Nagyon szerettem ezt a munkát, de ez mindenre kiterjedő feladata, én pedig leginkább az edzői részt kedvelem. Most valószínűleg szükségem van egy kis szünetre a családommal, hogy mindent újra átgondolhassak – közölte Postecoglu.

Októberi beszámolók szerint a kínai élvonalban szereplő Sanghaj Senhua 2,8 millió dolláros éves fizetést tartalmazó szerződést ajánlott az edzőnek, ami majdnem háromszoros pénzt jelent ahhoz képest, amit Ausztráliában kap.

Az elnök nem közölte, ki lesz az új kapitány, de állítólag a Sydney FC edzője, Graham Arnold a jelölt, aki 2006 és 2007 között már vezette a válogatottat.

Olvasói sztorik