Nemzetközi foci

Ezúttal megkegyelmezett Hemingway rémálma

A BL-visszavágón elmaradt a mészárlás.
UEFA Youth League, bajnoki ág, 2. forduló, 2. mérkőzés
Budapest Honvéd – FK Krasznodar (orosz) 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, játékvezető: Luis Teixeria (portugál)
Honvéd: Berla – Kovács N., Falusy, Szabó P., Csaba – Májer M. (Szeles, 87.), Irimiás (Bíró, 63.), Bodrogi, Cipf (Darabon, 63.) – Szendrei, Stoiacovici. Vezetőedző: Simon Miklós
Gólszerzők: Falusy (51.), illetve Kuraszov (66.)

Mint ismert, három héttel ezelőtt a Budapest Honvéd csapata 8-0-ra kikapott a Krasznodartól az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának második fordulójában, így a szerda délutáni visszavágó már csak formalitás volt.

A nagyarányú vereség után a kispestiek tulajdonosa, George F. Hemingway az nb1.hu-n vezetett blogjában úgy fogalmazott, hogy az U19-es krasznodari együttes akármelyik magyar felnőtt NB I-es csapat ellen sikerrel mérkőzne meg, annyira tehetségesek.

A Budapest Honvéd hivatalos honlapjának tudósítása szerint ezer néző gyűlt össze szerda délután a visszavágóra, akik ezúttal nem csalódtak, hiszen a piros-feketék fiataljai helytálltak a nagyobb erőt képviselő oroszokkal szemben.

Ezt olvastad már?
Gólerős támadóért versenyzik a Barca és a Manchester United

Az első félidőben a kapus, Berla és a védelem jól állta a sarat, így gól nélküli döntetlen állt az eredményjelzőn a szünetben. A második játékrészben még inkább felbátorodott a Honvéd és megszerezte a vezetést, az 50. percben Falusy ragasztott óriási gólt az orosz kapuba.

A győzelem végül nem jött össze, a 66. percben Berla előbb bravúrral védte a vendég próbálkozást, a kipattanónál azonban már nem volt esélye. A Budapest Honvéd így a visszavágón 1-1-et játszott a Krasznodarral, amely 9-1-es összesítéssel jutott a következő körbe.

Falusy góljával szerzett vezetést a Honvéd

Olvasói sztorik