Nemzetközi foci

Kizárhatják az AC Milant az európai porondról

A pénzügyi vizsgálatok nyugtalanító eredményt hoztak.

Az európai szövetség (UEFA) alaposan megvizsgálja az AC Milan pénzügyi helyzetét, mivel a klub a nyár folyamán hirtelen komoly összeget – több mint 200 millió eurót – költött játékosok vásárlására.

Ezt olvastad már?
Bogdán Ádámért újfent bejelentkezett a korábbi BEK-győztes klub

A szövetség emberei két héttel ezelőtt megjelentek a milánói klub tulajdonosainak székhelyén, hogy meggyőződjenek róla, anyagi hátterük legitim, és nem sértik a pénzügyi sportszerűség (FFP) szabályait.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin azonban továbbra sincs meggyőződve róla, hogy minden rendben van, és várja a fegyelmi bizottság vizsgálatának eredményét arra vonatkozóan, hogy a klub anyagi forrásai ténylegesen honnan származnak.

Az európai szövetség garanciákat és dokumentumokat kért Silvio Berlusconi cégétől, a Fininvesttől, valamint a Rossoneri Sport Investment Lux néven ismert kínai konzorciumtól, amely a közelmúltban megvásárolta a klubot.

Homályosnak tűnik az AC Milan jövője Fotó: Getty Images

Amennyiben nem tesznek eleget az FFP feltételeinek, annak komoly büntetés lehet a következménye, mint például kizárás az európai kupaporondról.

A New York Times közelmúltbeli vizsgálódása megállapította, hogy Li Jung-hung klubtulajdonos nem is tulajdonosa a bányászati ​​cégnek, amelyből állítólag a pénze származik, és a személyes vagyona lényegesen kisebb, mint feltételezhető volt.

Olvasói sztorik