Nemzetközi foci

Tovább balhéznak Olaszországban a vb-kiesés miatt

A világbajnok tréner, Marcello Lippi is beszólt a szövetségnek.

Marcello Lippi tagadja, hogy Gian Piero Ventura az ő választása volt az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

– Úgy tűnik, Tavecchiónak rövid a memóriája. Nem én választottam az edzőt, ez nem igaz – nyilatkozta Lippi a Sky Sport Italiának.

Az olasz szövetség (FIGC) hétfőn lemondott elnöke, Carlo Tavecchio a sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, neki kell bűnhődnie Ventura miatt, pedig nem is ő választotta a szövetségi kapitányi posztra tavaly, hanem Marcello Lippi, aki a válogatott mellett nem hivatalos tanácsadóként tevékenykedett.

Az olaszok múlt hétfőn elveszítették a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőt, így nem jutottak ki a jövő nyári oroszországi tornára. A kudarc miatt 1958 után rendezik ismét Olaszország nélkül a vb-t.

Ezt láttad már?
Sztárcsapatok eshetnek ki holnap a Bajnokok Ligájából

A 2006-os olasz nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Lippi hozzátette, valóban találkozott és vacsorázott együtt Tavecchióval, valamint Giovanni Malagóval, az Olasz Olimpiai Bizottság elnökével, akik felajánlották neki a válogatott technikai igazgatói posztját.

– Hivatalos megbeszéléseket kezdtem három edzővel: Venturával, Vincenzo Montellával és Gian Piero Gasperinivel. Senki mással. Ezután elmentem a szövetségbe, beszámoltam a tárgyalások eredményéről, elmondtam mindegyikük előnyeit és hátrányait, és hangsúlyoztam, hogy az elnök választja az edzőt – mesélte Lippi, aki 2012 óta Kínában dolgozik.

Felidézte Tavecchio reakcióját, aki kijelentette: Venturát választja az életkora és a tapasztalata miatt. Lippi hozzátette, minden olasz, de legfőképpen a rutinos játékosok, Buffon, Chiellini, De Rossi és Barzagli miatt sajnálja a pótselejtező kudarcát.

Marcello Lippi Fotó: AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik