Nemzetközi foci

Továbbra is a BBC nélkül rohamozhat a Real a madridi derbin

Se Bale, se Navas nem áll Zidane rendelkezésére az Atlético ellen.

A spanyol bajnokság hétvégi fordulójának legjobban várt találkozója egyértelműen az Atlético Madrid–Real Madrid városi derbi. Az „El Derbi madrileño” minden évben feszültséggel teli, izgalmas kilencven percet hoz, ez pedig garantáltan ezúttal sem lesz másképp.

Ezt olvastad már?
Drogba 39 évesen is bevarrta a pipába 32 méterről – VIDEÓ

A két csapat azonos pontszámmal áll a LaLigában tizenegy fordulót követően, a Real Madrid jobb gólkülönbségének köszönhetően a negyedik, mögötte az Atléti az ötödik. Diego Simeone csapata ugyan még veretlen a most futó szezonban, de több nem várt botlás is beesett már, így nem felhőtlen a boldogság a „a matracosoknál”. Ez azonban a Realra is igaz, Benzemáék hátránya már most nyolc pont az élen álló Barcelona mögött, ha pedig nem gyűjtik be szombat este a három pontot a Wanda Metropolitanóban….

Benzema az Atléti ellen találhatja meg góllövő cipőjét Fotó: Getty Images

A két csapat egyébként páratlanul sokszor, tizenkilencszer találkozott egymással az elmúlt három és fél évben minden sorozatot figyelembe véve, a mérleg pedig kiegyenlített: hétszer nyert a Real Madrid, hatszor az Atlético, hat alkalommal pedig döntetlen született.

Zinédine Zidane vezetőedző továbbra sem számíthat első számú kapusára, Keylor Navasra, valamint a támadósor meghatározó játékosára, Gareth Bale-re, Kovacic. Visszatérhet azonban a kezdőbe Dani Carvajal, aki szívproblémák miatt legutóbb szeptember végén játszott.

Atlético Madrid-Real Madrid várható kezdői a Marca szerint Fotó: marca.com
Olvasói sztorik