Nemzetközi foci

Bolondéria Itáliában: teljesen megzavarodott a kapitány

Giampiero Ventura továbbra is össze-vissza beszél.

Az olasz válogatott hatvan év után hiányzik majd a világbajnokságról, miután a Svédország elleni pótselejtező 180 perce alatt egyetlen gólt sem tudott szerezni.

Ezt olvastad már?
Óriási potyával mentette meg becsületét a portugál válogatott – VIDEÓ

Már az nagy meglepetés volt, hogy Giampiero Ventura szövetségi kapitány nem mondott le a hétfő esti visszavágó lefújásának pillanatában, azóta pedig tovább rontott a helyzetén.

A Le Iene nevű tévéshow stábja éppen akkor készített felvételt a 69 éves edzőről, amikor a beszálláshoz készülődött a Bariba tartó repülőjáratra.

– Most nem tudok beszélni, de a közeljövőben lesz időm és kedvem is, hogy megvitassuk ezt a kérdést – válaszolta arra a kérdésre, hogy lemondana-e.

– Elnézést kértem az olaszoktól az eredmény miatt. Rettenetes lesz látni a világbajnokságot Itália nélkül, de ami történt, megtörtént, és már nem tehetek semmit. Az én mérlegem az egyik legjobb az elmúlt negyven évben, hiszen két év alatt csak két meccset veszítettem – magyarázkodott a kapitány.

Teljes mértékig tévúton jár az olasz kapitány Fotó: Europress/AFP

Ezután a riporter ismét rákérdezett, hogy hajlandó lenne-e lemondani, és bár erre igennel válaszolt, később SMS-t küldött az ANSA olasz hírügynökségnek, és közölte, soha nem mondott ilyet, még akkor sem, ha erről felvétel is van.

Ventura szerződése 2020 júniusáig szól, a sorsáról vélhetően szerdán (ma) döntenek a szövetségben.

Olvasói sztorik