Nemzetközi foci

Egyelőre nem mond le az olasz kapitány

Gian Piero Ventura egyelőre nem mondott le az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, pedig csapata nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.

– Nem mondok le, mert nem beszéltem a szövetség elnökével. Értékelnünk kell a történteket, és majd meglátjuk…” – nyilatkozta Ventura, akit a keret összetétele és a csapat taktikája miatt is rengetegen kritizáltak.

Láttad a videót?
Balhé az olaszok kispadjánál! “Mi fasz”rt én álljak be?” De Rossi kiakadt

A 69 éves edző hozzátette, úgy érzi, bocsánatot kell kérnie az olaszoktól az eredményért.
Az olaszok az idegenbeli 1-0-s vereség után hétfőn, a pótselejtező milánói visszavágóján gól nélküli döntetlent játszottak Svédországgal, így 1958 után maradtak le újból a világbajnokságról.

A kapitány nem mond le Fotó: Claudio Villa/Getty Images

A szövetségi kapitány távozása biztosnak tűnik, mert a szerződése a hírek szerint tartalmaz egy olyan pontot, hogy menesztik, ha a válogatott nem jut ki a jövő évi tornára.
Ventura kijelentette, hosszú évek óta a labdarúgásban dolgozik, ezért tudja, hogyan dolgozza fel a mostani kudarcot.
– Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehettem a válogatottnak, együtt dolgozhattam nagy bajnokokkal és másokkal. Ma este értettem meg igazán a nemzeti csapat irányításának jelentőségét. Természetesen nagyon csalódott vagyok – vallotta be a szakvezető.
Az olasz sportsajtóban már hetekkel a svédek elleni párharc előtt megjelent, hogy Venturának a pótselejtező kimenetelétől függetlenül távoznia kell. Lehetséges utódjaként Carlo Ancelottit, Antonio Contét, Massimiliano Allegrit és Roberto Mancinit is emlegetik.
A kudarc miatt kérdésessé vált az olasz szövetség elnöke, Carlo Tavecchio sorsa is. Az ország olimpiai bizottságának elnöke, Giovanni Malago a közelmúltban kijelentette, Tavecchiónak le kellene mondania, ha a válogatott nem jut ki a vb-re.
Amikor a nemzeti csapat az előző, 2014-es világbajnokságon nem jutott tovább a csoportkörből, Giancarlo Abete elnök és Cesare Prandelli szövetségi kapitány is azonnal lemondott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik