Nemzetközi foci

Szokatlan ötletet eszelt ki az angol szövetségi kapitány

Válogatottjuk szinte hagyományosan elveszíti a nagy tornákon a tizenegyesekbe torkoló kieséses meccseket.

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya azt tervezi, hogy jövőre az egyik felkészülési mérkőzés végén tizenegyes-párbajt rendezne, amelyen játékosai gyakorolhatnának az oroszországi világbajnokságra.

A szakvezető nem véletlenül töri a fejét azon, miként készíthetné fel labdarúgóit erre a szituációra, Anglia csapata ugyanis már szinte hagyományosan elveszíti a nagy tornákon a tizenegyesekbe torkoló kieséses meccseket. Az 1990-es olaszországi világbajnokságon az elődöntőt bukták el így, azóta pedig hat büntetőpárbajból csupán egyet tudtak megnyerni.

Ezt olvastad már?
Döntöttek a Real Madridnál: eladják a világsztárt

Southgate ráadásul még honfitársainál is jobban szoronghat, ha a büntetőkre gondol, hiszen az 1996-os hazai Európa-bajnokság elődöntőjében az ő elhibázott kísérletével maradt le a fináléról a csapat.

– Gondolkodunk azon, miként készülhetnénk fel a legjobban a tizenegyesekre – mondta a kapitány. – Még nem döntöttük el konkrétan, hogy miként modellezzük ezt a helyzetet, de egyértelműen lehetőségként tekintünk az egyik barátságos mérkőzésre.

Anglia – amely kedden Brazíliával mérkőzik – jövő márciusban Olaszország és Hollandia ellen lép pályára felkészülési találkozón, és a tervek szerint a nyári vb előtt még két összecsapása lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!