Nemzetközi foci

Négy játékost figyel a Juventus, akik megoldhatják a klub gondjait

A védelmét erősítené az olasz bajnok.

– Jövőre a védelembe Caldara érkezik, de ha a személyi igazolványát nézem, akkor valamit még lépnünk kell – mondta Giuseppe Marotta, az olasz Juventus igazgatója, aki nem titkolózik, és kinyilvánította a jövő nyári igazolásokkal kapcsolatban egyértelmű szándékát – írja a juventushungary.hu cikke.

Ezt olvastad már?
Döntöttek a Real Madridnál: eladják a világsztárt

Elmondása szerint a védelembe friss erőkre van szükség, és nem csak a jelenleg az Atalantánál kölcsönben szereplő Caldarára. Rugani és Chiellini mellett még egy minőségi belső védő kell, aki garancia az egész szezonban. Több név is terítéken van, akiket a Juventus figyel, mindegyikük képes minőségi játékkal és tapasztalatokkal gazdagítani a csapatot. Nem fiatal tehetségekre épül a stratégia.

A fő kérdés, hogy kire gondolt Marotta? Még túl korai konkrét igazolásokról beszélni, de a lista sorrendje kialakult. Stefan de Vrij jövője a Lazióban bizonytalan. A Juventus abban bízik, hogy ingyen megszerezhető, de ha a játékos meghosszabbítja szerződését a római csapattal, akkor sem kizárt, hogy Marottáék megpróbálják megszerezni. A hollandnak minden tulajdonsága megvan, amit a Juve keres: minőség, tapasztalat, és az a képessége is, hogy fellépjen a támadásokhoz, ami a szezon elején hiányzott a csapatnál.

Stefan de Vrij az első számú kiszemelt Fotó: AFP

A José Giménez-vonal is életben van, de az Atlético-játékos esetében nagy esély van rá, hogy nemzetközi licit alakul ki. Az AS Romában szereplő Kosztasz Manolasz körüli eseményeket is folyamatosan figyelemmel kíséri a Juve. Ha a görög nem hosszabbít, akkor az nagyszerű alkalmat teremtene a megszerzésére. Külföldön Gímenezen kívül figyelik még Matthijs de Ligtet az Ajaxból, de a Barcelona is versenyben van érte.

Marotta a januári átigazolási időszakról azt mondta, most nem vesznek senkit. A vezetőség koncepciója a januári időszakban jól körülhatárolható: a kínálkozó alkalmak és a lehetőségek határozzák meg.

Olvasói sztorik