Nemzetközi foci

Costa Rica nem feltett kézzel, hanem győzni jött Budapestre

Jól ismerik a magyar csapatot a közép-amerikaiak.

Ugyan a világbajnoki felkészülés ezen szakaszában különböző játékosok kipróbálása is fontos szempont, mindenképpen nyerni szeretne a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott a magyar csapat vendégeként a keddi felkészülési mérkőzésen.

A Juve már régi sláger…
Olaszországban került címlapra a Barca-csillag

A vendégek hétfői sajtótájékoztatóján Óscar Ramírez szövetségi kapitány úgy fogalmazott, érdekes találkozóra számít a magyarok ellen, akikről tudja, új szövetségi kapitánnyal, új játékstílusban és új, 4-3-3-as felállásban léptek pályára Luxemburgban.

– Modern, sok pozícióváltásra épülő, kombinatív játékot játszik a magyar válogatott – tette hozzá.

Elmondta, csapata kísérleti fázisban van, a jövő nyári világbajnokságig sok mindent ki szeretnének próbálni, ennek is köszönhető, hogy szombaton a spanyolokkal szemben nagy különbségű, 5-0-s vereséget szenvedtek Málagában.

– Vannak dolgok, amik bejönnek, vannak, amik nem. Levontuk a konzekvenciákat a legutóbbi mérkőzésből, de most – bár nyerni szeretnénk – az az elsődleges célunk, hogy minél többet megtudjuk a saját csapatunkról, a játékosainkról – egészítette ki szavait a 2014-es brazíliai világbajnokságon negyeddöntős Costa Rica-i csapat szövetségi kapitánya.

A spanyol fiaskó után javítani készül Costa Rica Fotó: Getty Images

Giancarlo González, a csapat védője arról beszélt, a hazaiak keretéből Nagy Ádámot jól ismeri, hiszen csapattársak a Bolognánál. Megjegyezte, szóba került közöttük az összecsapás, s bízik abban, hogy mindkettőjüknek jól fog menni a játék.

– Jó válogatottal találkozunk kedden, tőlünk eltérő stílusú, igazi európai focit játszanak. Szeretnénk kihasználni a lehetőségeinket, és győzelemre készülünk – mondta González.

A világbajnoki résztvevő Costa Rica-i válogatott kedden 20.15-től mérkőzik meg Magyarországgal a Groupama Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik