Nemzetközi foci

Már huszonnyolc résztvevője van a világbajnokságnak

Vasárnap Svájc és Horvátország is csatlakozott a mezőnyhöz.

Mint beszámoltunk róla, Svájc 0-0-ra végzett Észak-Írország ellen a két együttes vasárnap esti világbajnoki pótselejtező-visszavágóján, így 1-0-s összesítéssel kvalifikálta magát a 2018-as oroszországi tornára.

Olvastad már?
Hatalmas öröm érte Cristiano Ronaldót

Nem sokkal a svájci meccs után kezdődött a Görögország–Horvátország párharc második felvonása, melyet a horvátok 4-1-es előnnyel vártak. A görög csoda elmaradt: a horvátok a magabiztos hazai siker után idegenben 0-0-ra hozták a visszavágót, így 4-1-es sikerrel vették a párharcot.

Vidáék szárnyaltak az első meccsen, ott lesznek a világbajnokságon Fotó: uefa.com

Szomszédunk a 28. csapatként – a 12. európai nemzetként – jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra. Még két európai hely kiadó – Svédország–Olaszország (1-0) és Dánia–Írország (0-0) meccseket rendeznek hétfőn és kedden –, és az interkontinentális selejtezőről is két csapat érkezik – Peru – Új-Zéland (0-0) és Honduras–Ausztrália (0-0) mérkőzések lesznek november 15-én.

Európa (12) Oroszország (házigazda), Belgium, Németország, Anglia, Spanyolország, Lengyelország, Izland, Szerbia, Portugália, Franciaország, Svájc, Horvátország
Afrika (5) Nigéria, Egyiptom, Szenegál, Marokkó, Tunézia
Ázsia (4) Irán, Japán, Dél-Korea, Szaúd-Arábia
Dél-Amerika (4) Brazília, Uruguay, Argentína, Kolumbia
Észak- és Közép-Amerika (3) Mexikó, Costa Rica, Panama
Óceánia (0)
Olvasói sztorik