Nemzetközi foci

Conte elüldözte a Chelsea kulcsemberét – hivatalos

Fontos láncszem távozott a londoni klubtól.

Tíz év után távozott a Chelsea-től Michael Emenalo, a csapat technikai igazgatója. A korábbi nigériai válogatott védő Roman Abramovics legfőbb bizalmasa volt, és ő állt londoni klub transzferpolitikája mögött. Úgy tűnik, hogy Antonio Conte menedzser komoly csatát nyert meg a színfalak mögött zajló öldöklő háborúban.

Emenalo 2007-ben Avram Grant regnálása idején került a csapathoz mint megfigyelő, de Ray Wilkins menesztése után már másodedzőként ülhetett a padra Carlo Ancelotti mellé. 2011-ben lett belőle technikai igazgató, elsősorban Abramovics akaratából, és innentől javarészt ő volt a felelős a Chelsea átigazolási politikájáért.

LÁTTAD?

Magyar szurkolók: „Ez a játék felért egy hazaárulással, irány a bányába dolgozni”

Az ő nevéhez fűződik többek között Lukaku, Kevin de Bruyne, Hazard, Azpilicueta és Courtois megszerzése, de a nyári átigazolási időszakban is elsősorban vele volt konfliktusa Antonio Conte vezetőedzőnek a vártnál visszafogottabb bevásárlás miatt.

Emenalo annak idején Mourinhóval is összerúgta a port De Bruyne és Lukaku elengedése okán, és egyértelműen az egyik erős embernek számított a klub struktúrájában. Sokan Abramovics meghosszabbított karját látták benne, így most nem egyértelmű, mi vezethetett a szakításhoz – írja Facebook-bejegyzésében a Brittania Blog.

Conte elüldözte az átigazolásokért felelős technikai igazgatót? Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik