Nemzetközi foci

Irtó vicces, mivel magyarázza a sikertelenséget Európa legrosszabb csapata

Nehéz komolyan venni az elnök szavait.

– A problémák azokból a káros hatásokból erednek, melyeket mindig is emlegetnek a városunkkal kapcsolatban. Igen, a boszorkányokról beszélek. Babonás vagyok – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilapban Oreste Vigorito.

A Benevento a Serie A mezőnyében egyedüliként továbbra is pont nélkül áll, vasárnap pedig beállított egy negatív európai rekordot, ugyanis 12 vereséggel eddig csupán egyetlen csapat kezdett: az angol élvonal 1930/31-es idényében a Manchester United.

Jaj nekünk!
Zidane-ként szívatta a magyarokat a luxemburgi játékos – VIDEÓ

Vigorito arra utalt, hogy a települést a boszorkányok városaként szokták emlegetni. Az ősi legenda szerint a lakók úgy védekeztek ellenük, hogy seprűket vagy sót hagytak elalvás előtt a házuk küszöbén. Ezzel arra kényszerítették a boszorkányokat – akik csak éjjel jelentek meg -, hogy megszámolják a seprűk szálait vagy a sószemeket, mielőtt belépnek, de napkelte előtt ez lehetetlen volt.

Gólnak már örülhetett a Benevento, pontnak még nem Fotó: Tullio M. Puglia/Getty Images

A klub címerében a mai napig látható egy seprűnyélen repülő boszorkány. A települést eredetileg Maleventumnak nevezték, aminek a jelentése: „rossz események helyszíne”. Amikor a rómaiak időszámításunk előtt 268-ban elfoglalták a területet, Beneventumnak nevezték át.
A klubelnök elmondta, bár még mindig pont nélkül állnak, nagyon sok dicséretet kapnak.

– A Juventust védekezni látni olyan volt, mint egy erkölcsi győzelem – utalt a legutóbbi meccsükre, melyet egygólos vezetés után 2-1-re veszítettek el a címvédő torinóiak otthonában. –
Remélem, a Sassuolo ellen már a valódi siker is a miénk lesz. Egy biztos, bennmaradunk a Serie A-ban, mert nem adjuk fel.

Olvasói sztorik