Nemzetközi foci

Kifecsegték a Manchester City titkát

Sorozatban 15 győztes meccsnél tartanak.

A mérkőzések utáni tökéletes pihenő időszak és a következő meccsre való széleskörű felkészülés az utóbbi 15 találkozóján győztes Manchester City labdarúgócsapatának titka – legalábbis John Stones, a gárda védője szerint.

Az együttes veretlen a mostani szezonban, és az augusztusi, Everton elleni bajnokija (1-1) óta minden mérkőzésén győzött. A Premier League-ben nyolc pont a City előnye az üldözőivel szemben, a Bajnokok Ligájában pedig már továbbjutott a legjobb 16 közé.

– Nagyon sok múlik azon, mi történik a meccsek után, és persze a felkészülés során – mondta Stones. – A szakmai stáb nagyon odafigyel a regenerálódásunkra, fittek vagyunk, egészségesek, a mentális állapotunk is remek, ez kell a győzelmi sorozathoz.

Ezt láttad már?
Újabb sokkoló helyszíni videó került elő a Fradi-botrányról

A 23 éves játékos hozzátette: az is hajtja őket, hogy 2014 után ismét bajnokok legyenek, és a 2016-os Ligakupa-siker után ismét az övék legyen egy trófea.

– Ez mindenkinél ott van, a sikeréhség, a küzdeni akarás. Ezek a fiúk már nyertek, és most ismét nyerni akarnak – fogalmazott Stones, hangsúlyozva, hogy neki, aki még nem nyert semmit, az a fontos, hogy fejlődjön, hogy minél több pontot gyűjtsenek, és a végén remélhetőleg trófeá(ka)t emelhessenek a magasba.

Az angol válogatott középhátvédjét kezdetben sok kritika érte a teljesítménye miatt, játékát sokan idegesnek, kapkodónak ítéltek, de mostanra stabillá vált a formája, ezt bizonyítja, hogy a City eddig 11 bajnokiján mindössze hét gólt kapott, miközben 38-at szerzett.

Az éllovas manchesteri csapat a nemzetközi szünet után, jövő szombaton a Leicester City vendége lesz a Premier League-ben.

Fotó: OLI SCARFF/AFP
Olvasói sztorik