Nemzetközi foci

Egy magyar szakíró fejtette meg az olasz foci titkát

Kéri András Dániel könyvben publikálta tapasztalatait.

Kéri András Dániel, magyar szakíró, az olasz labdarúgás szakértője tizenkét év sportelemzői tapasztalatát is felhasználva írta meg Európa egyik legsikeresebb és legtaktikusabb labdarúgó-kultúrájáról szóló könyvét, A Calcio titkát.

A magyar és külföldi könyvesboltokban is polcra kerülő írásból megtudhatjuk, minek köszönhette sikereit Pozzo, Bearzot és Lippi, mi vezetett a Grande Inter, a Platini-féle Juventus vagy Sacchi korszakos Milanjának sorozatos nemzetközi sikereihez, de az is kiderül, hogy a hazájában sokszor kudarcot valló Carlo Ancelotti hogyan lehet mégis a világ egyik legmagasabban jegyzett futballedzője.

A szerző természetesen a magyar vonalat sem hagyta ki: a talján futball fejlődésében kulcsszerepet játszó honfitársaink szerepét is kivesézi, csak úgy, mint a magyar válogatott olaszok elleni 4-2-es vereségével végződő 1938-as világbajnoki döntőt.

A számos kulcsmérkőzést, BEK-, BL-döntőt is elemző könyv hivatalos bemutatójára november 17-én, pénteken 18 órától kerül sor a Budapesti Olasz Kultúrintézetben.

Kéri András Dániel november közepén mutatja be könyvét Fotó: Kéri András Dániel
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik