Nemzetközi foci

Megnevezték a doppingoló válogatott játékost

Nagy sztár a vétkes, a vb-selejtezőn akadt fenn.

A Bayern München és a Hamburger SV korábbi labdarúgója, Paolo Guerrero az a perui játékos, aki fennakadt a doppingvizsgálaton a válogatott októberi világbajnoki selejtezőjén.

A perui szövetség pénteken közölte, hogy a csatár „abnormális értékeket” produkált, ezért a nemzetközi szövetség 30 napra felfüggesztette a játékjogát – írja az MTI. Ez azt jelenti, hogy a perui válogatott 33 éves csapatkapitánya – aki jelenleg a brazil Flamengo játékosa – nem szerepelhet az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtezőn, november 11-én és 15-én.

CSEREKÉNT DUPLÁZOTT
Szoboszlai lett a meccs hőse Ausztriában

Az RPP nevű rádiócsatorna pénteken adott hírt arról, hogy doppingolt egy perui futballista az október elején rendezett, argentinok elleni vb-selejtezőn. A meccs 0-0-s eredménnyel zárult, majd a peruiak a zárófordulóban 1-1-es döntetlent játszottak Kolumbiával, s ezzel megszerezték az ötödik helyet, amely interkontinentális pótselejtezőt ér. Amennyiben a perui csapat sikerrel jár a rájátszás során, jövőre, Oroszországban 1982 óta először lehet ott a sportág legjelentősebb tornáján.

Ha Peru nem szerzett volna pontot az argentinok ellen, Chile végzett volna az ötödik helyen a dél-amerikai csoportban.

Guerrero (balra) nagy butaságot csinált Fotó: Getty Images/Jim Rogash
Olvasói sztorik