Nemzetközi foci

Messi és a Barca megállíthatatlanul száguld

Jól játszott a Bilbao, de ez is kevés volt a katalánok ellen.

A spanyol bajnokság tizedik fordulójának szombati zárómeccsén rangadóra került sor: Ernesto Valverde vezetőedző a korábbi csapata, az Athletic Bilbaóhoz látogatott a Barcelonával. Az első játékrész lüktető iramot, rengeteg helyzetet és egy gólt hozott.

Micsoda nap!
Coutinho eligazol, de nem Barcelonába; Griezmann is csapatot cserél; a Chelsea játékosán röhögnek

Az első nagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Aduriz fejesét védte Ter Stegen, majd néhány perccel később Williams a tizenhatoson belül óriási helyzetben keresztbe lőtte a labdát. A 20. perc végén ennél is nagyobb lehetőséget hagyott ki Aduriz, egy az egybe vihette a német hálóőrre a labdát, Ter Stegen viszont ismét nyert. Ezt követően észhez tért a Barcelona, Messi előbb még csak a kapufát találta el ziccerben, majd a 36. percben Jordi Alba visszagurítását a bal alsóba helyezte. Paulinho révén a vendégek még egyszer eltalálták a kapufát, a félidőig azonban már nem született újabb gól.

Hasonlóan remek iramban folytatódott a második játékrész, melynek elején, az 53. percben a hazaiak is átkozhatták a kapufát, Raúl García fejese csattant a lécen. Nagy helyzetekből már kevesebb jutott a maradék időre, de a Bilbao így is nagyot harcolt és többször is zavart okozott a Barca védelmében. A katalánok ellentámadásai közül is akadt néhány veszélyes, a hosszabbításban pedig ebből ki is használtak egyet, egy létszámfölényes támadás után Paulinho a kipattanót belőtte, 0-2.

A gránátvörös-kékek így továbbra is a spanyol bajnokság élén tanyáznak négy ponttal megelőzve a Valenciát és nyolccal az eggyel kevesebb meccset játszó Real Madridot.

Messi ismét betalált Fotó: AFP/Ander Gillenea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik