Nemzetközi foci

A Real Madrid ezen a hétvégén biztosan nem javít a pozícióján

Már a forduló nyitómeccsén rossz hírt kaptak Cristiano Ronaldóék.

Szombat kora délután az Alavés–Valencia találkozóval vette kezdetét a spanyol bajnokság tizedik fordulója. A remek formában lévő vendégek pedig folytatták a győzelmi szériájukat, zsinórban hatodik bajnokijukat nyerték meg, ezúttal 2-1-re.

Ezt olvastad már?
Baljós árnyak: kidőlt a Barcelona alapembere a rangadó előtt

Az első félidő 34. percében Simone Zaza kapott labdát a tizenhatoson belül Pereirától, a támadó pedig kissé kisodródva a rövid felsőbe bombázott. A fordulás után négy perccel már egyenlített is az Alavés, egy szögletet követően Alexis fejelt a jobb alsó sarokba. A 66. percben a Real Madrid korábbi játékosa, Rodrigo értékesítette a kezezés miatt megítélt tizenegyest, ezzel pedig megszerezte a győztes gólt is.

A Valencia így továbbra is a Barcelona nyakán kellemetlenkedik a második helyen, mögötte pedig a Real Madrid négy ponttal lemaradva, amely ha vasárnap legyőzi a Gironát, akkor sem előzi meg a „denevéreket”.

Fotó: AFP/Ander Gillenea

Az esti összecsapáson az Atlético Madrid hazai pályán nem bírt a Villarreallal. A 61. percben ugyan még Diego Simeone csapata szerzett vezetést, miután Correa egy cselt követően az ötös előterének jobb oldalán a rövid felsőbe bombázott. Az előnyt azonban nem sikerült megtartani, Castillejo szögletéből Bacca fejelt nagy erővel a léc alá a 81. percben, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik