Nemzetközi foci

A Barcelona újabb hadjáratot indít Griezmannért

Nem tett le a francia támadóról a katalán együttes.

Az előző átigazolási szezonban is sokat cikkezett a nemzetközi sajtó arról, hogy a Barcelona – a Manchester United mellett – le akarja igazolni az Atlético Madrid gólgyárosát, Antoine Griezmannt. Akkor azonban a francia támadó hű maradt és úgy segített a bajba jutott csapatán – 2018 januárjáig nem igazolhatnak –, hogy nem fogadta el az ajánlatokat.

Ezt olvastad már?
Újabb olasz edző jelentkezett be szövetségi kapitánynak – hivatalos

Sőt, a 26 éves csatár új szerződést írt alá „a matracosokkal”, amely 2022 nyaráig érvényes, benne pedig a kivásárlási ár 100 millió euróról 200 millió euróra növekedett. A Mundo Deportivo úgy tudja, a Barcelona újabb offenzívát indít majd a támadó megszerzéséért jövő nyáron. Ernesto Valverde vezetőedző ragaszkodik a támadó leigazolásához, ám Josep Maria Bartomeu elnök sokallja érte a 200 millió eurót, ami nehezítheti a transzfert.

Griezmann 2014-ben harmincmillió euróért igazolt a Real Sociedadtól az Atlétihez, piaci értéke azóta közel két és félszeresére nőtt. A 47-szeres válogatott játékos a most futó szezonban kissé szerényebben teljesít, a hét bajnokiján csupán kettő, a három BL-fellépésén pedig egy gólt szerzett.

Griezmannt akarja a Barca Fotó: AFP/Gabriel Bouys
Olvasói sztorik