Nemzetközi foci

Premier League: a gólkirály-jelölt biztosan nem játszhat a rangadón

A Manchester United vagy a Tottenham marad a Manchester City nyomában?

Sérülés miatt nem szerepelhet a tizedik forduló szombati rangadóján, a Manchester United ellen Harry Kane, a Tottenham Hotspur meghatározó játékosa, az angol bajnokság góllövőlistájának vezetője.

Ezt olvastad már?

Real Madrid: Ronaldo a honfitársát hozná Bale helyére

“Kisebb sérülése van, de szombaton nem kockáztathatjuk meg a játékát, mert szerdán a Bajnokok Ligájában a Real Madridot fogadjuk” – utalt pénteken a combizomhúzódással bajlódó Kane-re Mauricio Pochettino, a Tottenham vezetőedzője.

A csatár kiválása nagy érvágás a londoniaknak, 2017-ben eddig ugyanis 38 gólt szerzett, a most zajló bajnokságban kilenc mérkőzésen nyolcszor volt eredményes úgy, hogy négy alkalommal duplázott.

Harry Kane-t a sérülése akadályozza a játékban Fotó: AFP/Ian Kington /IKIMAGES

A két csapatnak a kilencedik fordulót követően egyaránt húsz pontja van, a második helyen álló Manchester United jobb gólkülönbségének (22-4) köszönhetően előzi meg a harmadik helyezett Tottenhamet (19-6).

Bár még csak október van, sokan úgy vélik, az Old Traffordon sorra kerülő összecsapás eldönti majd, hogy a két csapat közül melyik lesz az éllovas Manchester City igazi kihívója a bajnoki címért.

A rosszabb gólkülönbsége miatt a harmadik helyre szoruló Tottenham érkezik jobb formában a meccsre, hét mérkőzés óta veretlen, legutóbbi négy találkozóját – köztük a múlt heti, Liverpool elleni hazait (4-1) – pedig megnyerte. Ezzel szemben az MU az utóbbi hetekben szenved a Premier League-ben, két hete csak gól nélküli döntetlent játszott az Anfield Roadon, míg az előző körben nagy meglepetésre 2-1-re alulmaradt az újonc Huddersfield otthonában.

A manchesteriek nem bánkódnak a gólkirály-jelölt távolléte miatt Fotó: Europress/AFP

“Nem hiszem, hogy ez a két eredmény megváltoztatja Jose Mourinho hozzáállását. Az Old Traffordon mindig a győzelem az elvárás” – mondta a Sky Sportsnak a United korábbi másodedzője, Mike Phelan.

Olvasói sztorik