Nemzetközi foci

Azonosították és kitiltották az antiszemita Lazio-szurkolókat

A rendőrség fogta el őket az olasz fővárosban.

A római rendőrség elfogta azt a húsz szélsőséges drukkert, aki a vasárnap esti Lazio–Cagliari labdarúgó-mérkőzésen Anna Frankot ábrázoló matricákkal ragasztotta tele az Olimpiai Stadion nézőterén a Curva Sud-szektor üléseit, melyeken az AS Roma szurkolóinak kemény magja szokott helyet foglalni.

Ezt olvastad már?

A Juventus edzője aggódik a Milan elleni rangadó előtt

A hatóságoknak videófelvételek alapján sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, akik közül 13-at kitiltottak az olaszországi sporteseményekről: 12-en öt évig nem szurkolhatnak a stadionokban, egyikőjük pedig nyolc évig, mivel neki már volt egy hároméves felfüggesztett büntetése.

A rendőrség közleménye szerint az elkövetők közül hatan a Irriducibili (Rettenthetetlenek) elnevezésű ultracsoport tagjai.

A matricákon az 1945-ben a bergen-belseni koncentrációs táborban meghalt Anna Frank látható az AS Roma sárga-vörös mezében. Az esetről készült fényképeket a stadion takarítószemélyzete tette közzé az interneten.

Ilyen pólóban melegítettek legutóbbi meccsük előtt a Lazio játékosai Fotó: Getty Images

Az akciót az olasz sportélet és a politika képviselői is elítélték. A klubok és az újságok internetes oldalain egymás után jelent meg a Mi is Anna Frank vagyunk!-kifejezés (#siamotuttiannafrank), amelyeken Anna Frank az olasz csapatok különböző mezeiben látszik. Az ország labdarúgó-szövetsége (FIGC) bejelentette, hogy a hétvégi találkozók mindegyikének elején Anna Frank híres naplójából olvasnak fel részleteket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik