Nemzetközi foci

Tavaly Újpesten játszott, jövőre Neymar csapattársa lehet a középpályás

Több sztárklub is figyeli a 22 éves labdarúgót.

Európai topcsapatok játékosmegfigyelői érkeztek a Levante–Getafe (1-1) spanyol bajnokira a 22 éves exújpesti támadó, Enisz Bardi miatt.

– A PSG, az Anderlecht, az Inter és a Sunderland figyelte ezen a meccsen. Erről nem szoktuk előre tájékoztatni a játékosokat, de utólag Enisszel is be­széltünk erről – mondta a Borsnaka macedón focistát képviselő Georgi Attila, a Sports Entertainment Group menedzseriroda munkatársa. – A belgáknál már akkor is felvetődött a neve, amikor Újpesten játszott, de a többi csapat a spanyolországi teljesítményére figyelt fel. Ezenkívül a 15 millió eurós kivásárlási ára – ami a mai világban már nem számít soknak – és fiatal kora is döntő tényező. A PSG megfigyelése nagyon hízelgő, de korai lenne oda igazolnia. Biztos vagyok abban, ott is megállná a helyét, de neki most a legfontosabb, hogy folyamatosan játsszon.

Ezt olvastad már?
Szlovén válogatott gólgyárost szemelt ki a Videoton

– A szabadrúgásokat nem valószínű, hogy meg­kap­ná. Bár Újpesten is mindig Va­sziljevics rúgta, mígnem Enisz addig fűzte, hogy odaadta neki, de nyilván ez nem ugyanaz a szint – tette hozzá a menedzser. Ki tudja, talán Neymar és Cavani pontrúgások miatt kialakult vitájában Bardi érkezése oldja meg a PSG gondját…

Spanyolországi forrásból egyébként úgy tudják, az Újpest nem kapna pénzt Bardi továbbér­tékesítéséből. Sőt akkor járnának a legjobban, ha volt játékosuk még két évig a Levantéban focizna, és bent maradna az élvonalban. Ez esetben évi 250 ezer euró (77 millió Ft), azaz összesen 500 ezer euró (154 millió Ft) érkezne a lila-fehérekhez.

Bardi villámkarriert futhat be Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik