Nemzetközi foci

Hazája fővárosában lesz polgármester a Milan egykori játékosa

Labdarúgó-karrierje után a politikai pályát választotta.

Kaha Kaladzét választották meg Tbiliszi polgármesterének, az AC Milan egykori népszerű focistája a voksok mintegy 51.1 százalékát szerezte meg a helyhatósági választásokon – közölte vasárnap Grúzia választási bizottsága.

Mellé, üres kapura:
Ezt is képes volt kihagyni a Barca-klasszis – VIDEÓ

Az 1.2 milliós lakosú Tbiliszi polgármesteri tisztsége az egyik legfontosabb politikai posztnak számít a kaukázusi országban.

2012 óta Kaladze kormányfőhelyettes és energiaügyi miniszter volt.

Labdarúgó-karrierje során, 1993 és 2012 között a Dinamo Tbiliszinél, a Dinamo Kijevnél, az AC Milannál és a CFC Genoánál játszott, illetve hazája válogatottjának csapatkapitánya is volt.

Szombaton Grúzia 64 városában és településén tartottak helyhatósági választásokat, a részvétel 45.64 százalékos volt.

A kormányzó Grúziai Álom nevű kormánykoalíció a szavazatok csaknem 56 százalékát szerezte meg – közölte a választási bizottság vasárnap a leadott voksok mintegy 64 százalékának összesítése mellett. A tájékoztatás szerint a második helyen végzett az Egyesült Nemzeti Mozgalom, a harmadik és a negyedik helyezett pedig az Európai Grúzia, illetve a Hazafiak Szövetsége párt szerezte meg.

A helyhatósági választások első fordulójában a szavazatok több mint felét kell megszereznie a jelölteknek, különben második fordulóra van szükség a két legtöbb voksot szerző induló részvételével. A rendelkezésre álló információk szerint a nagyvárosokban a kormánypárti jelöltek arattak győzelmet, egyedül Kutaisziben lehet második fordulóra számítani a szoros eredmény miatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik