Nemzetközi foci

Sokan akarnak szövetségi kapitányok lenni, egyvalaki nem

Pedig családi kötelékek is az országhoz fűzik.

Az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sam Allardyce úgy döntött, nem veszi át a skót nemzeti csapat irányítását. A 62 éves edző tavaly szeptemberben mindössze egy mérkőzésen irányíthatta az angolokat, mert egy korrupciós botrányban megbuktatták.

Ezt olvastad már?

Premier League: Guardiola csapata megdöntheti a gólrekordot

A skótok nem jutottak ki a jövő nyári világbajnokságra, ezért Gordon Strachan a múlt héten lemondott.

– Nagyon csábító, de nem ebben a pillanatban – nyilatkozta Allardyce. – A szüleim és a nővérem is Skóciában született, tehát a családom onnan származik, azonban élvezem, hogy jelenleg nem veszek részt a labdarúgásban.

Arra a kérdésre sem tudott magabiztos választ adni, vajon van-e olyan feladat, ami érdekelné, és közölte, pillanatnyilag nagyon válogatós. A tapasztalt tréner azt is elárulta, hogy ha ő választhatna, David Moyes lenne a skót kapitány, és a fogadóirodák is az ő kinevezése esetén fizetnék a legkisebb összeget.

Moyesnak jelenleg nincs munkája, miután távozott a Premier League-ből kiesett Sunderland csapatától.

Mint elmondta, a skótoktól még senki nem kereste, de tudják róla, hogy nincs állása és mik az elérhetőségei, ha esetleg beszélni akarnak vele.

– Nem hiszem, hogy bárki nemet mondana saját hazája válogatottjára. Az elsődleges az lenne, hogy egy klubcsapatnál dolgozzak, de ha a skótok megkeresnek, örömmel beszélnék velük – jelezte Moyes.

David Moyes lehet a következő edzője a válogatottnak Fotó: Getty Images

A posztra bizonyára sok önjelölt is van, az egyikük nem más, mint az olasz Cesare Prandelli. A 60 éves tréner jelenleg az alab al-Naszr csapatát irányítja, de 2012-ben Itália legjobbjait az Európa-bajnoki döntőbe vezette.

A skót szövetség elnöke, Stewart Regan megerősítette, hogy a világ minden tájáról érdeklődtek már a munka iránt.

Olvasói sztorik