Nemzetközi foci

Így akart kibabrálni Simeone a Barcelonával?

Egy pontot ért az Atlético edzőjének trükkje.

Az éllovas FC Barcelona 1-1-et játszott az Atlético Madrid otthonában a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójának szombat esti rangadóján.

A hazaiak állítólag direkt hagyták a megszokottnál jobban megnőni a füvet a Wanda Metropolitano stadionban, így akarták megnehezíteni katalán vendégük hagyományos taktikáját, ami a labdatartáson, a sok passzon alapul.

Ezt olvastad már?

Premier League: Guardiola csapata megdöntheti a gólrekordot

“Nem gyepmester vagyok, hanem edző” – mondta Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője, amikor a sajtótájékoztatón szembesíteni próbálták a pletykával.

“Amikor meghívsz az otthonodba, én a te abroszodat, edényeidet és poharaidat használom. Amikor meghívlak az otthonomba, akkor a saját terítőmmel, tányérjaimmal és poharaimmal vendégellek meg. Amikor a házadba megyek, nem választhatom azt a tálakat, amelyiket akarom, leginkább az van, amit kapok. Ezért van a meccsek többségén hazai csapat és vendégcsapat” – magyarázta.

A szakvezető elismerte, hogy a Barcelona játéka némileg megváltozott, de a középpályások még mindig ugyanazok, akik az új stílusban is feltalálják magukat, Suárez és Messi pedig nem rendelkezik védekező feladatokkal, ezért elöl bármikor problémákat okozhatnak.

Amikor az argentin válogatott világbajnokságra jutása került szóba, furcsa helyzet állt elő, hiszen Simeonénak a Barcelona elleni meccs után Lionel Messit kellett dicsérnie.

Simeone nem nyilatkozott érdemben a gyepszőnyegről Fotó: Europress/AFP

“Nyugodt voltam, mert tudtam, hogy nyerünk. Minden argentin nagyon bízott Messiben, ő pedig bizonyította azoknak, akik nem hittek benne, hogy továbbra is ő a világ legjobb játékosa” – szögezte le az Atlético edzője.

Olvasói sztorik