Nemzetközi foci

Az albán kapus elárulta, hogyan védte ki Dybala büntetőjét

Thomas Strakosha semmit nem bízott a véletlenre a Juventus elleni rangadón.

A Lazio 2-1-re győzött a címvédő Juventus otthonában az olasz bajnokság nyolcadik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A 24. percben Douglas Costa szerzett vezetést a hazaiaknak. A gól után a játékvezető a videóbíró segítségét kérte, mert úgy tűnt, lesállás előzte meg a találatot, amelyet végül megadott.

Ezt olvastad már?

Premier League: Guardiola csapata megdöntheti a gólrekordot

A szünet után Ciro Immobile egyenlített, majd büntetőből is eredményes volt. A 96. percben a Juventus is kapott egy tizenegyest, de Paulo Dybala lövését az albán Thomas Strakosha kivédte, így a rómaiak az augusztusi Olasz Szuperkupa-mérkőzés után ismét legyőzték a torinóiakat.

A két csapat 74. alkalommal találkozott egymással a bajnokságban Torinóban, de a Lazio csupán kilencedszer győzött. Legutóbb 2012 novemberében (0-0) szerzett pontot vendégként, győznie pedig 2002 őszén sikerült.

https://www.youtube.com/watch?v=z4NIO-Bk_ro

“Nagyon ideges voltam, amikor megítélték a tizenegyest, mert ez már a 94. percben történt, és a Juve nem érdemelt egyenlítést” – nyilatkozta a lefújás után Strakosha.

Elárulta, a szakmai stáb tagjaival együtt alaposan elemezték Dybala büntetőit, sőt beszélt az édesapjával, az albán válogatott egykori kapusával is, és úgy döntött, hogy jobbra vetődik.

“Azokban a pillanatokban rengeteg dolog futott át az agyamon, és végül Isten segített védeni. Ez ott van karrierem öt legnagyobb mentése között. A csapat annyira küzdött a győzelemért, hogy úgy éreztem, feltétlenül védenem kell, mert szégyen lenne, ha csak egy pontot szereznénk” – tette hozzá.

Az albán kapus két pontot megmentett a Laziónak Fotó: Getty Images

Strakosha szerint hiába vannak jó formában, továbbra is két lábbal kell a földön járniuk, mert elég egy rossz meccs, és minden megváltozik.

Érdekesség, hogy Dybala büntetőjét nemrégiben egy másik albán kapus, az Atalanta játékosa, Etrit Berisha is kivédte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik