Nemzetközi foci

Gálacsapattal megy Madridba a Barcelona

Valverde még sohasem tudott győzni Simeone ellen.

A szombat esti (20.45, tv: Sport1) mérkőzésnek külön pikantériát ad egy átigazolási pletyka: az El Mundo Deportivo szerint a katalánok mindenképpen szeretnék megszerezni az Atlético csatárát, Antoine Griezmannt. A francia válogatott játékos kivásárlási ára 200 millió euróról állítólag a felére csökken 2018. július 1-jén. Bár Griezmann idén közel állt ahhoz, hogy a Manchester Unitedhez szerződjön, a Barcelona vezetői bíznak benne, hogy szívesebben maradna a LaLigában.

Egyelőre nem lehet tudni, valós-e a szándékuk, vagy csupán a lélektani hadviselés része, hogy éppen most, a szombati meccs előtt szivárgott ki az érdeklődésük.

Az Atléticónak hazai pályán rendszerint meggyűlik a baja a katalán együttessel: bár a Bajnokok Ligájában 2014-ben és tavaly is sikerült nyernie, a bajnokságban legutóbb 2010 februárjában győzött házigazdaként a Barcával szemben.

LÁTNI KELL!
Ez az igazi slusszpoén: 2-2-es állásnál szédületes bombagól a 95. percben – VIDEÓ

A százszázalékos teljesítménnyel (7/7, 23-2-es gólkülönbség) listavezető vendégeknél Ousmane Dembélé és Rafinha sérülés miatt nem játszhat, sőt elképzelhető, hogy Andrés Iniesta sem szerepelhet, a fővárosiaktól pedig Sime Vrsaljko hiányzik majd.

Ott lesz viszont a pályán Lionel Messi, aki három góljával kedden kijuttatta a jövő nyári világbajnokságra az argentin válogatottat – írja az MTI. Az ötszörös aranylabdás csatár már 34 alkalommal lépett pályára az Atlético ellen és 27-szer talált be. A fővárosiak védője, Juanfran úgy véli, keményen kell dolgozniuk, hogy ne csak Messit, hanem a csapattársait is semlegesíteni tudják.

A várható kezdőcsapatok Fotó: sport.es

– A Barcelona remek csapat, nagyszerű játékosokkal, a különbséget pedig Messi jelenti. Mindent meg kell tennünk, hogy ellensúlyozzuk az általuk képviselt minőséget – vélekedett.

Érdekes, hogy a vendégcsapatot a nyáron átvevő Ernesto Valverde edzői pályafutása során még egyetlen egy alkalommal sem tudott győzni az Atletit felkészítő Diego Simeone ellen.

– Ez minden bizonnyal azért van, mert eddig jobb volt, mint én. Továbbra sem adom fel, meg fogom próbálni ismét. Meglátjuk, ezúttal sikerül-e legyőznöm – mondta a spanyol szakember.

Olvasói sztorik